ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Το Ντουμπάι αίρει τους περιορισμούς για την πανδημία

Κορωνοϊός: Το Ντουμπάι αίρει τους περιορισμούς για την πανδημία
AP Photo

Το Ντουμπάι ήρε σήμερα του περιορισμούς που ίσχυαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και επιτρέπει στα ξενοδοχεία και στον τομέα του τουρισμού να λειτουργούν με τη μέγιστη χωρητικότητα, αλλά και να πραγματοποιούνται συναυλίες και αθλητικές διοργανώσεις με την προϋπόθεση ότι τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές θα είναι εμβολιασμένοι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη ως προς τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για COVID-19 και ποσοστών εμβολιασμού.

Η τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήση μάσκας θα συνεχιστούν, όπως ανακοίνωσε η Ανώτερη Επιτροπή Κρίσεων και Διαχείρισης Καταστροφών του Ντουμπάι.

Επίσης θα αυξηθεί το ποσοστό της επιτρεπόμενης χωρητικότητας για τα εστιατόρια και τους χώρους διασκέδασης.

Το Ντουμπάι έχει πιέσει για να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία του, η οποία βασίζεται στο διεθνές εμπόριο και στις επιχειρήσεις, στη διάρκεια της πανδημίας μετά ένα αρχικό lockdown.

Το εμιράτο πρόκειται να φιλοξενήσει την διεθνή έκθεση Expo 2020 από τον Οκτώβριο με την ελπίδα να προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα ατόμων από την Ινδία, το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα ώστε να μην μεταδοθεί η ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ