ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο είναι το γηραιότερο ζώο στον κόσμο;

Ποιο είναι το γηραιότερο ζώο στον κόσμο;
ST HELENA GOVERNMENT

Αν έχετε απορία ποιο είναι το γηραιότερο ζώο στον κόσμο, τότε σας ενημερώνουμε ότι αυτό είναι μια γιγάντια χελώνα, ηλικίας 184 ετών, η οποία κατοικεί στη Νήσο της Αγίας Ελένης, στο Νότιο Ατλαντικό.

Η χελώνα, με μήκος που ξεπερνά το ένα μέτρο, ακούει στο όνομα Τζόναθαν και φέρεται να γεννήθηκε το 1832. Μάλιστα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Τζόναθαν απόλαυσε το πρώτο του μπάνιο με ειδικό σαπούνι, εν όψει της επίσκεψης της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς το νησί αποτελεί βρετανική υπερπόντια κτήση.

Ο κτηνίατρος Τζο Χόλινς που ανέλαβε να καθαρίσει τη χελώνα, διαπίστωσε μόλις τελείωσε ότι οι κύκλοι πάνω στο κέλυφός της, οι οποίοι συνήθως υποδεικνύουν την ηλικία της, είχαν σβηστεί τελείως από πάνω του.

Όπως είπε ο ίδιος, ο Τζόναθαν μετά το μπάνιο του, δεν φαίνεται νεότερος, αλλά μοιάζει πλέον διαφορετικός, καθώς αποκαλύφθηκε το κέλυφός του. Το μεγαλόσωμο ερπετό είχε τοποθετηθεί σε ειδική δίαιτα υψηλή σε θερμίδες, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι η υγεία του ήταν σε κάμψη.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ενώ ήταν ήδη περίπου 50 ετών, η χελώνα δόθηκε ως δώρο στα τέλη του 19ου αιώνα στον τοπικό κυβερνήτη της νήσου της Αγίας Ελένης, από τον ομόλογό του των Σεϋχελλών.

Σύμφωνα με ειδικούς, μία υγιής χελώνα μπορεί να ζήσει κατά μέσο όρο περίπου 150 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ