ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επίθεση με drones σε τουρκική αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Επίθεση με drones σε τουρκική αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ
twitter/ Defence Turk

Απόπειρα επίθεσης με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανάρτηση στο twitter, το υπουργείο αναφέρει ότι δύο μοντέλα αεροσκαφών προσπάθησαν να επιτεθούν στη βάση στο Ντιγιάρμπακιρ κατά τις 00:30.

«Χάρη στην επιφυλακή του προσωπικού μας και τα μέτρα που ελήφθησαν, δεν υπήρξαν ζημιές ή απώλειες» συμπληρώνεται σχετικά στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε ανάρτηση στο twitter ανέφερε πως η επίθεση απετράπη και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Έγινε προσπάθεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ με δύο drones, που εξουδετερώθηκαν. Δεν υπάρχει τραυματισμός» έγραψε στο Twitter ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης από καμία οργάνωση, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από πού μπορεί να απογειώθηκαν τα δύο drones.

Σημειώνεται ότι από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας απογειώνονται τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας, κυρίως αυτά που επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν την απόπειρα επίθεσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ