ΚΟΣΜΟΣ

Φρανκφούρτη: Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οδηγεί σε μαζική επιχείρηση εκκένωσης

Φρανκφούρτη: Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οδηγεί σε μαζική επιχείρηση εκκένωσης
Φωτογραφία βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βάρους 1,4 τόνων, που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε το 2017 στη Γερμανία AP Photo/Michael Probst

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, μετά την ανακάλυψη κατά τη διάρκεια εργασιών βόμβας βάρους 500 κιλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι σχεδόν 25.000 κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκεται στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη συνοικία Νόρντεντ, κλήθηκαν να απομακρυνθούν πριν από την εξουδετέρωσή της από πυροτεχνουργούς, ανακοίνωσε ο δήμος της Φρανκφούρτης.

Η Γερμανία παραμένει γεμάτη από βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και ανακαλύπτονται συχνά σε εργοτάξια, 76 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Επτά βόμβες εξουδετερώθηκαν το 2020 μετά τον εντοπισμό τους στον χώρο του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, το οποίο πρόκειται να ανοίξει κοντά στο Βερολίνο το 2021.

Άλλες βόμβες εξουδετερώθηκαν πέρυσι στην Κολωνία, στο Ντόρτμουντ ή ακόμα και στη Φρανκφούρτη.

Το 2017, η ανακάλυψη στη Φρανκφούρτη μιας βόμβας 1,4 τόνων είχε προκαλέσει την απομάκρυνση 65.000 ανθρώπων από τις εστίες τους, στη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Ευρώπη από το 1945.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ