ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλά: Νέα πιο εύχρηστη έκδοση του εμβολίου της Pfizer το καλοκαίρι

Μπουρλά: Νέα πιο εύχρηστη έκδοση του εμβολίου της Pfizer το καλοκαίρι
John Thys, Pool via AP

Νέα έκδοση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού, που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PfizerΆλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στο αμερικανικό Axios, ο Μπουρλά τόνισε πως η νέα εκδοχή του εμβολίου θα μπορεί να φυλαχθεί στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς, έως έξι μήνες.

«Όπως γνωρίζεται τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», ανέφερε.

«Πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να το έχουμε αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Όπως έχει δηλώσει ο CEO της Pfizer, ενδέχεται να απαιτηθεί και τρίτη δόση του εμβολίου σε διάστημα οκτώ έως δώδεκα μηνών από τη δεύτερη, εκτιμώντας ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού να γίνεται ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για την παραλαβή 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023, ούτως ώστε να προλάβει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης.

Στο μεταξύ, τη χορήγηση τρίτης δόσης, σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, αναμένεται να πραγματοποιήσει η Βρετανία το προσεχές φθινόπωρο σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή μολύνσεων του κορωνοϊού έως τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ