ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτίζει στα κατεχόμενα η Τουρκία

Κύπρος: Βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτίζει στα κατεχόμενα η Τουρκία
AP Photo

Αεροπορική βάση για drone και οπλισμένα μην επανδρωμένα αεροσκάφη θα ιδρύσει στα κατεχόμενα η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο λόγος που η Άγκυρα προχωρά σε μια τέτοια κίνηση είναι για να ισχυροποιήσει την θέση της χώρας «σε περίπτωση επίθεσης», όπως ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος:

«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το γνωστό σε όλους στην Τουρκία Ερτζάν (σ.σ. το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου) και ένα άλλο που ήδη υπάρχει και με αλλαγή ονομασίας θα το μετατρέψουμε για να βρίσκονται εκεί τα μη επανδρωμένα και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Για ποιο λόγο κινητοποιούμαστε; Επειδή σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί. Για να είσαι δυνατός πρέπει να είσαι παρών με όλες τις δυνάμεις σου σε ουρανό, γη και θάλασσα. Είμαστε παρόντες; Ναι, είμαστε. Εξάλλου, αν απογειώσουμε τα αεροσκάφη μας από την Μερσίνα ή τα Άδανα την επόμενη στιγμή είναι εκεί».

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν θα επισκεφτεί το «ψευδοκράτος» στις 20 Ιουλίου για να στείλει «ουσιώδη μηνύματα» σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ