ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχει σχέση με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες συλληφθείς στην Γερμανία

Δεν έχει σχέση με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες συλληφθείς στην Γερμανία
Reuters/Hannibal Hanschke

Ένας Μαροκινός που ζητούσε άσυλο και συνελήφθη στην Γερμανία δεν έχει σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα.

Το γραφείο του εισαγγελέα στο Γκίζεν ανέλυσε το κινητό τηλέφωνο ενός 28χρονου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε πόλη κοντά στην Φρανκφούρτη, όταν σε έλεγχο των αρχών παρουσίασε παραποιημένα έγγραφα κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα μήνυμα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο από κάποιον Χαλίντ Ελ Μπακράουι, που είναι το όνομα ενός εκ των δραστών των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Επικαλούμενα πηγές ασφαλείας, τα γερμανικά Μέσα αναφέρουν ότι οι έρευνες έδειξαν ότι υπήρξε ένα μπέρδεμα κι ότι το μήνυμα έστειλε ένας άνδρας με παρόμοιο όνομα με αυτό του Ελ Μπακράουι.

Επίσης, το μήνυμα που έλαβε ο 28χρονος Μαροκινός και περιλάμβανε τη λέξη «fin», που σημαίνει «τέλος» στα γαλλικά, λίγο πριν την έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών, προέκυψε ότι παραπέμπει σε λέξη στα αραβικά και σημαίνει «που».

Τα γερμανικά μέσα επικαλέστηκαν πηγές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, σύμφωνα με τις οποίες δεν προέκυψε κάποια άμεση σχέση με τους δράστες των Βρυξελλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ