ΚΟΣΜΟΣ

Παναμάς- Κορωνοϊός: Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα σύνορα με την Κολομβία

Παναμάς- Κορωνοϊός: Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα σύνορα με την Κολομβία
AP Photo

Οι αρχές του Παναμά έκλεισαν τα σύνορα με την Κολομβία, για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, αφού η Μπογοτά αποφάσισε να ανοίξει τις χερσαίες και τις υδάτινες διελεύσεις.

Η παναμαϊκή κυβέρνηση έκρινε πως η απόφαση της κυβέρνησης της Κολομβίας να ξανανοίξει τα σύνορα «θέτει σε κίνδυνο τη σημαντική πρόοδο» που θεωρεί πως έχει σημειώσει στην προσπάθειά της να ελέγξει την πανδημία και να αυξήσει την ασφάλεια στις παραμεθόριες περιοχές.

Η κυβέρνηση «αποφάσισε μα αναστείλει προσωρινά την είσοδο στην εθνική επικράτεια μέσω χερσαίων, θαλάσσιων και ποτάμιων οδών οποιουδήποτε προσώπου φθάνει στα σύνορα με την Δημοκρατία της Κολομβίας από την 20ή Μαρτίου 2021», διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών του Παναμά.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε ανήγγειλε πως ανοίγει χερσαία, ποτάμια και θαλάσσια σύνορα με τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, το Περού και τον Παναμά – ή με άλλα λόγια, όλα τα σύνορα, πλην αυτών με τη Βενεζουέλα – που παρέμεναν κλειστά από τη 17η Μαρτίου 2020.

Ο Παναμάς έχει καταγράψει ως εδώ 6.305 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 372.221 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ