Κίνα: Τα τελωνεία κατάσχεσαν 25,41 εκατομμύρια «μαΐμού» προϊόντα
Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στην Κίνα (GAC) προχώρησε στην κατάσχεση 25,41 εκατομμυρίων αγαθών που ήταν ύποπτα για παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (IPR) στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, με δεδομένη την ενίσχυση της προσπάθειας για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Συνολικά 18.800 φορτία από τέτοια αγαθά εντοπίστηκαν και περιορίστηκαν στη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με την GAC.
Τα τελωνεία σε όλη την κινεζική επικράτεια ενέκριναν 4.491 αιτήσεις κατοχύρωσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας κατά την ίδια περίοδο.
Από τις αιτήσεις αυτές, οι 3.930 ήταν σχετικές με δικαιώματα εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων.
Οι τελωνειακές υπηρεσίες υποσχέθηκαν την πιο δυναμική επιβολή του νόμου, ανακοινώνοντας ότι μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στο διασυνοριακό εμπόριο, στην ταχεία διανομή αγαθών, αλλά και σε άλλα σημαντικά κανάλια διανομής προϊόντων, όπως και σε διάφορους τρόπους μεταφοράς προϊόντων.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2021, η Κίνα προχώρησε στην κατάσχεση 13,33 εκατομμυρίων αγαθών, τα οποία ήταν ύποπτα για παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Live η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
11:00
Η ανάρτηση Δένδια για την 25η Μαρτίου: Η ιστορική μνήμη οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον
10:51
Στο νέο Peugeot 208 θα αλλάξουν τα πάντα, από την πλατφόρμα έως το τιμόνι
10:45
Παρουσία Τασούλα και Μητσοτάκη η δοξολογία για την 25η Μαρτίου - Φωτογραφίες από τη Μητρόπολη Αθηνών
10:41