ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Μητέρα διέδιδε ότι η κόρη της έπασχε από ανίατη ασθένεια για να παίρνει δωρεές

Οχάιο: Μητέρα διέδιδε ότι η κόρη της έπασχε από ανίατη ασθένεια για να παίρνει δωρεές
CNNi

Αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της παραμέλησης και της κατάχρησης βρίσκεται μία ημέρα από το Οχάιο η οποία φέρεται να είχε επινοήσει την θανατηφόρα ασθένεια της κόρης της προκειμένου να «αποκτήσει πόρους για ταξίδια, οικιακά και άλλα έξοδα» τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με το GoFundMe την ιστοσελίδα συγκέντρωσης δωρεών προς διάφορους σκοπούς, τα 4.000 δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί για την κόρη της Lindsey Abbuhl έχουν ήδη επιστραφεί στους δωρητές τους.

Σύμφωνα με το οικογενειακό δικαστήριο της κομητείας Σταρκ του Οχάιο, μετά από έρευνα που διεξήγαγαν οι κοινωνικοί λειτουργοί των υπηρεσιών τους δεν εντοπίστηκε «καμία ιατρική ένδειξη» που να στηρίζει τον ισχυρισμό ης μητέρας ότι η κόρη της πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Η καταγγελία ισχυρίζεται επίσης ότι η Abbuhl πήγαινε την κόρη της σε σύμβουλο υγείας τα τελευταία τρία χρόνια «για να μάθει πώς να ‘διαχειρίζεται τον θάνατό της», λέγοντας στην σύμβουλο του παιδιού, η οποία θα απουσίαζε με άδεια μητρότητας, ότι το παιδί «μπορεί να μην είναι ζωντανό όταν θα επέστρεφε».

Όταν αποκαλύφθηκε ότι το παιδί δεν έπασχε από κάποια θανάσιμη ασθένεια, η μητέρα υποστήριξε ότι «δεν το κάναμε εσκεμμένα».

Το παιδί έχει απομακρυνθεί από τη μητέρα του με προσωρινή επιμέλεια, καθώς ο πατέρας επιτρέπεται να το επισκέπτεται μόνο σε καθορισμένες ώρες, μετά από παλαιότερη δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα δεν επέτρεψε στον πατέρα του κοριτσιού, Jamie Abbuhl, με τον οποίο έχουν χωρίσει, να συμμετέχει στις «ιατρικές αποφάσεις» ενώ δεν είχε «καμία πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία».

Ohio mother allegedly faked daughter's terminal illness to obtain funding for trips and housing, by Rebekah Riess, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ