ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Κατέληξε ένα από τα παιδιά - 14 οι νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ

Ιταλία: Κατέληξε ένα από τα παιδιά - 14 οι νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ
(Soccorso Alpino e Speleologico Piemontese via AP)

Έχασε τη μάχη με τη ζώη το ένα από τα δύο παιδιά, που είχαν τραυματιστεί κατά την πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Ματζιόρε στη βορειοδυτική Ιταλία. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 14, ενώ ένα ακόμα παιδί ηλικίας πέντε ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Μαργαρίτα» της πόλης Τορίνο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υπευθύνων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πεδεμόντιου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ακόμη, πώς έσπασε το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ, αφού η επιβεβλημένη συντήρηση είχε ολοκληρωθεί μόλις πριν από δύο ημέρες. Οι απαντήσεις, σχετικά με τα όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν στην τραγωδία αυτή θα μπορέσουν να δοθούν, πιθανώς, μόνον από εισαγγελική έρευνα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχέρανε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στα 1.500 μέτρα υψόμετρο.

Το τελεφερίκ της γραμμής Στρέσα-Ματαρόνε ανεβαίνει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, από όπου η θέα στη λίμνη είναι μαγευτική.

Τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 24 Απριλίου μετά το lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ