Κύπρος: Βρετανίδα 39 ετών απεβίωσε μετά απο θρομβοεμβολικό επεισόδιο
O εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Yγείας της Κύπρου, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανακοίνωσε τον θάνατο 39χρονης Βρετανίδας, η οποία παρουσίασε θρόμβωση και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Σημειώνεται πως η 39χρονη εμβολιάστηκε στις αρχές Μαΐου στην Πάφο με το σκεύασμα της AstraZeneca και μέρες αργότερα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό της.
Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πάφου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα.
«ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»: Σε εφαρμογή το Πληροφοριακό Σύστημα - Τα οφέλη για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
04:00
Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση
03:00
Τι αλλάζει στην καταβολή συντάξεων του Μαρτίου λόγω της αργίας Καθαράς Δευτέρας
02:00
Επιδότηση μισθού από την ΔΥΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις και ποιοι πολίτες δικαιούνται
01:00