ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ έχει δείξει αξιοθαύμαστο κουράγιο

Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Evan Vucci

Σε δήλωσή του μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξήρε το «αξιοθαύμαστο κουράγιο» που έχει δείξει οικογένεια στη διάρκεια αυτού του έτους.

«Παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που δολοφονήθηκε ο αγαπημένος αδελφός και ο πατέρας τους, για την οικογένεια -για κάθε οικογένεια που βιώνει μια βαθιά απώλεια- μπορεί ακόμα να αισθάνονται ακριβώς όπως ένιωσαν λίγα δευτερόλεπτα αφού έμαθαν τα νέα. Και έπρεπε να αναβιώνουν αυτόν τον πόνο και τη θλίψη κάθε φορά που τα φρικτά 9 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα έπαιζαν ξανά», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης το αίτημά του για περαιτέρω δράση σχετικά με την αστυνομική μεταρρύθμιση και είπε ότι ελπίζει ότι θα μπορέσει σύντομα να υπογράψει το νομοσχέδιο για την πρόληψη της κατάχρησης εξουσίας από τους αστυνομικούς με τίτλο «Τζορτζ Φλόιντ Δικαιοσύνη στην Αστυνόμευση».

«Έχω στηρίξει σθεναρά το νομοσχέδιο που υιοθέτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων και εκτιμώ τις καλόπιστες προσπάθειες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών ώστε να ψηφιστεί από τη Γερουσία. Ελπίζω ότι θα μου φέρουν ένα νομοσχέδιο να υπογράψω σύντομα», προστίθεται στη δήλωση.

«Η καταδίκη του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν ήταν ένα σημαντικό βήμα μπροστά, αλλά η πρόοδός μας δεν μπορεί να σταματήσει εκεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι για να επιτευχθεί μια πραγματική αλλαγή, πρέπει να υπάρχει λογοδοσία όταν οι αξιωματικοί παραβιάζουν τον όρκο τους, λέγοντας μπορούμε και πρέπει να έχουμε και λογοδοσία και εμπιστοσύνη και στο δικαστικό μας σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης