ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο υποδέχεται ο Μπάιντεν την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Στον Λευκό Οίκο υποδέχεται ο Μπάιντεν την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Evan Vucci

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα φιλοξενήσει σήμερα το απόγευμα την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ στον Λευκό Οίκο για να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του στα χέρια της αστυνομίας, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο CNNi

Η συνάντηση θα είναι ιδιωτική προκειμένου να υπάρξει μια «αληθινή» συζήτηση, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Από την Κυριακή, διοργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού στις 25 Μαΐου του 2020, στη Μινεάπολη.

Η Ψάκι δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος θα τιμήσει την επέτειο του θανάτου του Φλόιντ, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι «ήταν μια στιγμή που επηρέασε εκατομμύρια Αμερικανούς και σίγουρα τον Πρόεδρο σε προσωπικό επίπεδο».

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε για πρώτη φορά με την οικογένεια Φλόιντ τον Ιούνιο του 2020 όταν ταξίδεψε στο Χιούστον για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του πριν από την κηδεία του 46χρονου Αφοαμερικανού.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που οι ένορκοι συνεδρίαζαν κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσουν επί της ενοχής ή όχι του λευκού αστυνομικού, Ντέρεκ Σόβιν, που πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του Φλόιντ για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το νομοσχέδιο για την πρόληψη της κατάχρησης εξουσίας από τους αστυνομικούς και τυχόν προτάσεις της οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ