Ιταλία: Τρεις συλλήψεις για την τραγωδία με το τελεφερίκ
Ανανεώθηκε:
Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος με το τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο εισαγγελείς.
Την Κυριακή η καμπίνα ενός τελεφερίκ που συνδέει την πόλη Στρέζα, στις όχθες της λίμνης Ματζόρε, με το γειτονικό όρος Μοταρόνε, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από ένα πεντάχρονο παιδί από το Ισραήλ.
Το τελεφερίκ Στρέσα-Μοταρόνε μεταφέρει τουρίστες και ντόπιους από την πόλη που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, καλύπτοντας τη διαδρομή αυτή μέσα σε 20 λεπτά.
Το τελεφερίκ Στρέζα-Μοταρόνε επαναλειτούργησε πρόσφατα, μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας της Covid-19.
Η κορυφή του Μοταρόνε είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, αφού εκεί υπάρχει πανοραμική θέα στη Λίμνη Ματζόρε και τις Άλπεις.
Ideal Holdings: H αποτίμηση - στόχος του 1 δισ. ευρώ και η επόμενη κίνηση του ομίλου
08:40
ΔΝΤ για ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη 1,8% και πλήθωρισμός στο 4,2% το 2026-Οι προβλέψεις για το 2027
08:37
Ο Κώστας Ζαχαριάδης προσχωρεί και επίσημα στην ΕΛΑΣ - Ποιοι βρίσκονται μια ανάσα από το κόμμα Τσίπρα
08:33
Μεξικό: Τέσσερις νεκροί από την τροπική καταιγίδα Ρέιτσελ - Αγωνία για επτά αγνοούμενους
08:22