ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στο πλευρό Λουκασένκο η Μόσχα για την «αεροπειρατεία»

Ρωσία: Στο πλευρό Λουκασένκο η Μόσχα για την «αεροπειρατεία»
AP

Το Κρεμλίνο είπε σήμερα ότι δεν έχει κανένα λόγο να μην πιστεύει τις εξηγήσεις της Λευκορωσίας, που υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να εκτρέψει αεροσκάφος Ryanair στο Μινσκ λόγω απειλής για ύπαρξη βόμβας και όχι για να συλλάβει αντιφρονούντα μπλόγκερ.

«Το Κρεμλίνο δεν βλέπει λόγους να μην πιστέψει τις δηλώσεις των Λευκορώσων ηγετών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, μια θέση που έρχεται σε αντίθεση με αυτές των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ που κατηγορούν το Μινσκ ότι σκηνοθέτησε το περιστατικό για να συλλάβει τον αντιφρονούντα μπλόγκερ Ρομάν Προτασέβιτς.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι ενήργησε νομίμως και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, κατηγορώντας τη Δύση ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εκτροπή του αεροσκάφους για να διεξαγάγει υβριδικό πόλεμο εναντίον του και ότι σκιαγραφεί λάθος εικόνα για τους δικούς του χειρισμούς αναφορικά με το περιστατικό.

Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λουκασένκο θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Σότσι της Ρωσίας. «Δεν προβλέπονται δηλώσεις στον Τύπο», είπε ο Πεσκόφ, ο οποίος δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ατζέντα των συζητήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ