ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ: Στόχος να βλάψει την Τουρκία - Θα τον «κυνηγήσουμε» παντού

Ερντογάν για τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ: Στόχος να βλάψει την Τουρκία - Θα τον «κυνηγήσουμε» παντού
Turkish Presidency via AP, Pool

Στην πρώτη δημόσια αναφορά του για το μείζον σκάνδαλο με τις κατηγορίες του «νονού» του οργανωμένου εγκλήματος Σεντάτ Πεκέρ εναντίον κορυφαίων αξιωματούχων και συμμάχων του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίζεται τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, δηλώνει ότι στόχος του αφεντικού της μαφίας είναι να βλάψει την Τουρκία και προαναγγέλλει νομικό «κυνήγι» των εγκληματιών.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει μέχρι σήμερα μία σειρά από βίντεο που δημοσιεύει από το Ντουμπάι ο Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένος αρχηγός εγκληματικής συμμορίας, ο οποίος πέραν των κατηγοριών κατά του Σουλεϊμάν Σοϊλού για διαφθορά, εμπλέκει σε εμπόριο κοκαΐνης τη κυβέρνηση και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Παράλληλα, «δείχνει» τον πρώην διευθυντή ασφαλείας και υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ, ως εμπλεκόμενο σε δολοφονίες δημοσιογράφων.

Ο καταδικασθείς «νονός» του οργανωμένου εγκλήματος Σεντάτ Πεκερ (Screen grab / YouTube)

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για διαφθορά που του αποδίδει ο αρχιμαφιόζος, όμως τα βίντεο έχουν προκαλέσει τις σφοδρές επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απειλώντας την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), o Ερντογάν υποστήριξε σήμερα, Τετάρτη, πως ο στόχος των βίντεο είναι να βλάψουν την Τουρκία.

Η κυβέρνηση θα καταδιώξει εγκληματίες του οργανωμένου εγκλήματος σε όλο τον κόσμο, θα τους φέρει πίσω στην Τουρκία και θα τους παραδώσει στον νόμο για να ματαιώσει αυτά τα «παιχνίδια» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γνωρίζουμε ότι η διατάραξη της ατμόσφαιρας ειρήνης και εμπιστοσύνης στη χώρα μας βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις με στόχο τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Στεκόμαστε δίπλα στον υπουργό μας των Εσωτερικών στη μάχη του κατά των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων» δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Και συνέχισε λέγοντας πως στόχος δεν είναι ο ίδιος ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, αλλά οι προσπάθειες για την οικοδόμηση μίας σπουδαίας και ισχυρής Τουρκίας.

Ο Ερντογάν μίλησε και για τη στόχοποίηση του Μπιναλί Γιλντιρίμ:

«Η στοχοποίηση του φίλου μας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός, πρωθυπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αποτελεί άλλη μία ένδειξη για τις πραγματικές προθέσεις [κατά της χώρας]» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Συνελήφθη ο αδελφός του αρχιμαφιόζου για τις «βόμβες» κατά υπουργών του Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ