ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για επίθεση με πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια - Νεκροί και τραυματίες

Συναγερμός για επίθεση με πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια - Νεκροί και τραυματίες
Από το σημείο της επίθεσης CNNi

Επίθεση πυροβολισμούς σημειώθηκε στο κέντρο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις τοπικές Αρχές να κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ ο δράστης είναι νεκρός.

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) στον περιβάλλοντα χώρο σιδηροδρομικού αμαξοστασίου που διαχειρίζεται η Αρχή Μεταφορών της κομητείας Σάντα Κλάρα (Valley Transportation Authority, VAT).

Έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε.

Ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις, ανέφερε πως αρκετά άτομα έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν, χωρίς να είναι σαφής επί του παρόντος ο αριθμός τους, όπως μεταδίδει το CNNi.

«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας επιβεβαιώσω τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, αλλά μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ράσελ Ντέιβις.

Στα θύματα περιλαμβάνονται εργαζόμενοι της Valley Transportation Authority.

Ως προς τον δράστη, δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, ούτε είναι σαφές εάν σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας ή εάν αυτοκτόνησε.

Το αμαξοστάσιο βρίσκεται κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης και στην έδρα του τοπικού σερίφη.

Τοπικός συνεργάτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις δεν ήταν ανοιχτές στο κοινό, οπότε ο δράστης θα χρειαζόταν να διαθέτει πρόσβαση υπαλλήλου ή να έκανε διάρρηξη για να εισβάλει στο κτίριο.

Ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρντο, ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες· «ο δράστης δεν συνιστά πλέον απειλή» και οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν.

Από το γραφείο του σερίφη του Σαν Χοσέ είχε ήδη γνωστοποιηθεί πως ο ένοπλος έχει εξουδετερωθεί.

Το Σαν Χοσέ, μια πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, του παγκόσμιου κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας και έδρας ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Screen Grab

ΔΗΜΟΦΙΛΗ