ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την επίθεση στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την επίθεση στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια
Screen Grab / YouTube

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι οκτώ. Και ένας ύποπτος είναι νεκρός», δήλωσε ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις, επισημαίνοντας ότι η έρευνα στο σημείο παραμένει σε εξέλιξη.

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) στον περιβάλλοντα χώρο σιδηροδρομικού αμαξοστασίου που διαχειρίζεται η Αρχή Μεταφορών της κομητείας Σάντα Κλάρα (Valley Transportation Authority, VAT).

Ο Ράσελ Ντέιβις επιβεβαίωσε πως ο δράστης εργαζόταν στο αμαξοστάσιο είναι νεκρός, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει εάν σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας ή αυτοκτόνησε.

Στα θύματα περιλαμβάνονται εργαζόμενοι της Valley Transportation Authority, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύτερος καθώς υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.

san-hose.jpg
Screen Grab / YouTube

«Μια φρικτή τραγωδία συνέβη σήμερα και οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένεια της VTA» δήλωσε ο Γκλεν Χέντρικς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της VTA σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε τμήμα του αμαξοστασίου, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης οχημάτων και ο δράστης δεν εισήλθε στο κέντρο λειτουργίας και ελέγχου.

«Περνάμε μια πολύ σκοτεινή στιγμή» δήλωσε από πλευράς του ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λισκάρδο, κατά τη συνέντευξη Τύπου. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στην πόλη μας» ανέφερε.

Το Σαν Χοσέ, μια πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, του παγκόσμιου κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας και έδρας ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση για την παρουσία ενόπλου στο αμαξοστάσιο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε.

Screen Grab / YouTube

ΔΗΜΟΦΙΛΗ