ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα για ζευγάρι Ινδών που έκανε γαμήλιο γλέντι εν μέσω πτήσης

Έρευνα για ζευγάρι Ινδών που έκανε γαμήλιο γλέντι εν μέσω πτήσης
AP Photo/Mustafa Quraishi, File

Έρευνα διεξάγουν οι αεροπορικές Αρχές πολιτικής προστασίας στην Ινδία μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στα κοινωνικά μέσα και δείχνει ένα ζευγάρι να παντρεύεται εν ώρα πτήσης περιτριγυρισμένο από συγγενείς και φίλους.

Στο βίντεο φαίνονται οι καλεσμένοι και οι φωτογράφοι να συνωστίζονται γύρω από τη νύφη και τον γαμπρό, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δεν φορούν μάσκες.

Όλα αυτά την ώρα που η Ινδία συνεχίζει να σπαράσσεται από ένα φονικό δεύτερο κύμα κορωνοϊού και ισχύουν αυστηροί περιορισμοί στη διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως είναι οι γάμοι.

Στην πολιτεία Tamil Nadu, όπου εικάζεται ότι έλαβε χώρα το περιστατικό, οι ναοί και οι αίθουσες εκδηλώσεων είναι κλειστά ενώ οι γάμοι και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με ανώτατο όριο τα 50 άτομα.

Στην έρευνα που ακολούθησε, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας που τους μετέφερε, της SpiceJet, κατέθεσε ότι ζεύγος και καλεσμένοι είχαν ενημερωθεί για τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έπρεπε να ακολουθήσουν εν μέσω Covid-19, ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, οι επιβάτες δεν συμμορφώθηκαν στις οδηγίες.

Ο εκπρόσωπος ότι το αεροσκάφος ναυλώθηκε από ταξιδιωτικό πράκτορα στο Μαντουράι στις 23 Μαΐου, για να παραλάβει νεόνυμφους, ενώ πρόσθεσε ότι η αεροπορική εταιρεία λαμβάνει μέτρα εναντίον εκείνων που παραβίασαν τους κανόνες ασφαλείας.

Indian couple under investigation for mid-flight wedding

ΔΗΜΟΦΙΛΗ