ΚΟΣΜΟΣ

Τα νεκρά παιδιά της Γάζας σε ένα πρωτοσέλιδο-γροθιά στις συνειδήσεις από την ισραηλινή Haaretz

Τα νεκρά παιδιά της Γάζας σε ένα πρωτοσέλιδο-γροθιά στις συνειδήσεις από την ισραηλινή Haaretz
Haaretz

«Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου»... Είναι η φράση που συνοδεύει το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, το οποίο καλύπτεται από τις φωτογραφίες των 67 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στους αεροπορικούς βομβαριδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή εφημερίδα προκαλεί αίσθηση παγκοσμίως αφιερώνοντας το πρωτοσέλιδό της στα παιδιά που πλήρωσαν με τη ζωή τους τον τελευταίο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή.

Η εφημερίδα, σε συνεργασία με τους New York Times, δημοσίευσε τις φωτογραφίες, τις ηλικίες και τις ιστορίες των θυμάτων.

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας από 6 μηνών έως 17 ετών.

Σε 11 ημέρες ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών σκοτώθηκαν 254 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, και το ένα τέταρτο αυτών ήταν παιδιά.

Η δημοσίευση έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, με την οποία έλαβε τέλος η πιο πρόσφατη κλιμάκωση της βίας.

Κατά τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, παιδιά στη Γάζα σκοτώθηκαν επίσης εκτοξεύσεις ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές που κατέπεσαν εντός του θύλακα.

Στο Ισραήλ, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους ένας πεντάχρονος και ένας 16χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ