ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ινδία: Προς αποκλιμάκωση το φονικό δεύτερο κύμα

Κορωνοϊός - Ινδία: Προς αποκλιμάκωση το φονικό δεύτερο κύμα
Συγγενείς καίνε τους νεκρούς τους σε κρεματόριο στο Κασμίρ #CNNgrNew AP Photo/Dar Yasin

Σταθερά μειώνεται τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός νέων κρουσμάτων και νεκρών στην Ινδία μετά το φονικό δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα. 

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 186.364 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από τη 14η Απριλίου, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 3.660 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων, που πλήττεται από δεύτερο κύμα επί μήνες, έχει φθάσει τους 318.895 νεκρούς επί συνόλου 27,56 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που όμως χαρακτηρίζονται πολύ υποτιμημένα από ειδικούς.

Όπως έγινε γνωστό, είκοσι άτομα στη Βόρεια Ινδία έλαβαν δύο διαφορετικά εμβόλια κορωνοϊού για την πρώτη και τη δεύτερη δόση τους.

Τους δόθηκε μια δόση Covishield (AstraZeneca) στις αρχές Απριλίου, αλλά στη συνέχεια πήραν το τοπικά αναπτυγμένο Covaxin ως δεύτερη δόση τον Μάιο.

Στην Ινδία δεν επιτρέπεται προς το παρόν η μίξη εμβολίων και διεξάγονται μελέτες σε όλο τον κόσμο για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να χορηγηθούν με ασφάλεια διαφορετικές δόσεις.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα 20 άτομα ήταν υγιή και δεν είχαν παρενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ