Αναθεωρήθηκε ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων στις Βρυξέλλες
H βελγίδα υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες προκάλεσαν τουλάχιστον 35 θανάτους.
"Τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Οι ιατρικές ομάδες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό. Συνολικός αριθμός θυμάτων: 35. Κουράγιο σε όλες τις οικογένειες", ανέφερε σε tweet η Μάγκι Ντε Μπλοκ.
Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους τρεις φερόμενους ως βομβιστές αυτοκτονίας.
Νωρίτερα, το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου είχε αναθεωρήσει τον αριθμό των θυμάτων της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες στους 34, συμπεριλαμβανομένων και των τριών βομβιστών αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό, τα θύματα ανέρχονταν στους 31, μαζί με τους δράστες και οι τραυματίες ήταν πάνω από 300.
Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων ανέφερε ακόμη ότι έχουν ταυτοποιηθεί 28 από τα θύματα, εκ των οποίων οι 15 σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο. Από αυτούς οι έξι ήταν Βέλγοι και οι εννέα άλλης υπηκοότητας.
Στα 13 θύματα της έκρηξης στο μετρό είναι 10 Βέλγοι και τρεις ξένοι υπήκοοι.
Μεταξύ των ξένων υπηκόων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις περιλαμβάνονται πολίτες της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Sports Party* με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης την Κυριακή από το Πάμε Στοίχημα
11:09
Εκλογές στο Χονγκ Κονγκ: Χαμηλό αναμένεται το ποσοστό συμμετοχής λόγω της πυρκαγιάς
11:06
Πόλεις χωρίς εμπόδια: Πώς η τεχνολογία ενισχύει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία
11:00
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
11:00