ΚΟΣΜΟΣ

Αναθεωρήθηκε ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Αναθεωρήθηκε ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων στις Βρυξέλλες
REUTERS/Christian Hartmann

H βελγίδα υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες προκάλεσαν τουλάχιστον 35 θανάτους.

"Τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Οι ιατρικές ομάδες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό. Συνολικός αριθμός θυμάτων: 35. Κουράγιο σε όλες τις οικογένειες", ανέφερε σε tweet η Μάγκι Ντε Μπλοκ.

Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους τρεις φερόμενους ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Νωρίτερα, το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου είχε αναθεωρήσει τον αριθμό των θυμάτων της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες στους 34, συμπεριλαμβανομένων και των τριών βομβιστών αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό, τα θύματα ανέρχονταν στους 31, μαζί με τους δράστες και οι τραυματίες ήταν πάνω από 300.

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων ανέφερε ακόμη ότι έχουν ταυτοποιηθεί 28 από τα θύματα, εκ των οποίων οι 15 σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο. Από αυτούς οι έξι ήταν Βέλγοι και οι εννέα άλλης υπηκοότητας.

Στα 13 θύματα της έκρηξης στο μετρό είναι 10 Βέλγοι και τρεις ξένοι υπήκοοι.
Μεταξύ των ξένων υπηκόων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις περιλαμβάνονται πολίτες της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ