ΚΟΣΜΟΣ

Οι κρεμάλες της Amazon: Οργή μετά τον εντοπισμό και 8ης αγχόνης σε εργοτάξιο της εταιρείας

Οι κρεμάλες της Amazon: Οργή μετά τον εντοπισμό και 8ης αγχόνης σε εργοτάξιο της εταιρείας
AP Photo/Frank Augstein, File

Τον αποτροπιασμό και την οργή τους ενώνουν οι Αρχές του Κονέκτικατ μετά τον εντοπισμό μιας ακόμη κρεμάλας σε εργοτάξιο της Amazon στην περιοχή την Τετάρτη με την εταιρεία να δηλώνει «βαθιά ταραγμένη από τα γεγονότα».

H θηλιά εντοπίστηκε στην εγκατάσταση έκτασης πάνω από 32.000 τ.μ. ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτού του αποτρόπαιου συμβόλου μίσους σε οκτώ.

Μετά την ανακάλυψη των προηγούμενων επτά στην υπό κατασκευή αποθήκη, η Amazon αναγκάστηκε να διακόψει τα έργα και να κλείσει το εργοτάξιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να τοποθετηθούν κάμερες και άλλα προληπτικά μέτρα.

«Είναι εντελώς αστείο. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν στο Κονέκτικατ του 2021. Αποκλείεται», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Scot X. Esdaile, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Αλλά και η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση. Δηλώνοντας βαθιά ταραγμένη από τα όσα συμβαίνουν επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Το μίσος, ο ρατσισμός ή οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σίγουρα δεν είναι ανεκτά σε κανένα χώρο εργασίας της Amazon -είτε πρόκειται για υπό κατασκευή όπως αυτό, είτε είναι πλήρως λειτουργικό», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Νίκι Φορμάν στο CNNi.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα επίπεδα επιβολής του νόμου καθώς και με τους αναπτυξιακούς μας εταίρους, για να λογοδοτήσουν οι δράστες και να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της κοινότητάς μας αισθάνονται ότι εκτιμούνται, είναι σεβαστά και ασφαλή».

Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει ότι προσφέρει 100.000 δολάρια σε όποιον έχει πληροφορίες για τις κρεμάλες, η πρώτη εκ των οποίων ανακαλύφθηκε στις 27 Απριλίου.

Στις ΗΠΑ, οι θηλιές θεωρούνται σύμβολο του μίσους, καθώς συνδέονται με το κρέμασμα μαύρων στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Το FBI συνεργάζεται με την αστυνομία για τις έρευνες.

«Τα όσα υπονοεί μία θηλιά που κρέμεται οπουδήποτε είναι απαράδεκτα και πάντα θα προκαλούν τις κατάλληλες έρευνες, είπε πράκτορας του FBI.

An 8th noose has been found at an Amazon construction site in Connecticut, by Ganesh Setty and Melissa Alonso, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ