ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απέτρεψε σχεδιαζόμενες επιθέσεις στο έδαφός της

Η Τουρκία απέτρεψε σχεδιαζόμενες επιθέσεις στο έδαφός της
REUTERS/ OSMAN ORSAL

Η Τουρκία απέτρεψε πιθανές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων σχεδιασμένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα, η Τουρκία απέτρεψε σχεδιαζόμενες βομβιστικές επιθέσεις στο έδαφός της, έπειτα από το μπαράζ επιθέσεων στη χώρα από το Ισλαμικό Κράτος και τους κούρδους μαχητές.

Η Τουρκία έχει χτυπηθεί από τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις αυτό τον χρόνο, στις οποίες σκοτώθηκαν πάνω από 80 άνθρωποι. Η τελευταία ήταν αυτή στις 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί τουρίστες και ένας Ιρανός.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία προειδοποιεί τους υπηκόους της στην Τουρκία, να φύγουν από εκεί “το συντομότερο δυνατό”, εξαιτίας πιθανών επιθέσεων.

Πάνω από 5.300 μαχητές έχουν σκοτωθεί από τον Ιούλιο

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο τον Ερντογάν, μετέδωσε σήμερα πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 5.359 κούρδους μαχητές μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τον περασμένο Ιούλιο, που είχε διαρκέσει δύο χρόνια.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως 355 στρατιώτες, αστυνομικοί και φρουροί χωριών έχουν σκοτωθεί στο διάστημα αυτό σε βίαια επεισόδια, οι περισσότεροι στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Το Ανατολή επικαλείται το κείμενο μιας ομιλίας του Ερντογάν στην Τουρκική Ακαδημία Πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ προτρέπει τους πολίτες του στην Τουρκία να φύγουν «το συντομότερο δυνατό»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ