«Έκρηξη» βίας στο Αφγανιστάν: Βλήμα όλμου έπληξε γαμήλια γιορτή - Τουλάχιστον 13 νεκροί
Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο χωριστά συμβάντα στο Αφγανιστάν, στο ένα από τα οποία όλμος έπληξε γαμήλια γιορτή και στο δεύτερο εξερράγη βόμβα τοποθετημένη στο πλάι σιδηροτροχιών, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Στην επαρχία Καπίσα (βορειοανατολικά), επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν όλμος έπληξε χώρο όπου διεξαγόταν γαμήλια γιορτή, στην περιφέρεια Ταγκάμπ, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εχθροπραξίες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες των Ταλιμπάν στη –διεκδικούμενη– περιοχή. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για το τραγικό επεισόδιο.
Στην επαρχία Χεράτ (δυτικά), έξι φρουροί σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει το Αφγανιστάν με το Ιράν σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα στην περιφέρεια Γοριάν, σύμφωνα με τον Ουάχιντ Κατάλι, τον κυβερνήτη της επαρχίας. Ο οργανισμός σιδηροδρόμων του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε το συμβάν.
Η βία κλιμακώνεται στο Αφγανιστάν, την ώρα που οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO συνεχίζουν να αποσύρονται από τη χώρα.
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44