ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο υπ. Υγείας και οι 16 ομοσπονδιακοί ομόλογοί του συζητούν για τα διαγνωστικά κέντρα

Γερμανία: Ο υπ. Υγείας και οι 16 ομοσπονδιακοί ομόλογοί του συζητούν για τα διαγνωστικά κέντρα
AP Photo

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν και οι 16 ομόλογοί του των ομόσπονδων κρατιδίων θα συζητήσουν σήμερα, μηχανισμούς ελέγχου για τα διαγνωστικά κέντρα του κορωνοϊού έπειτα από καταγγελίες για απάτη, όπως δήλωσε χθες, Κυριακή, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Καθώς καταγγελίες για απάτη αναφορικά με αρκετούς παρόχους υπηρεσιών διάγνωσης της COVID-19 δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ο Σπαν δήλωσε το Σάββατο ότι θα υπάρξουν πιο αυστηροί έλεγχοι, άρχισε μία συζήτηση για το πώς θα ελέγχονται τα διαγνωστικά κέντρα και ποιός θα είναι αρμόδιος για τον έλεγχο τους.

«Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απάτες τιμωρούνται αυστηρά», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Πρέπει επίσης να δοθεί από το κράτος το μήνυμα ότι τέτοιοι έλεγχοι θα γίνουν και θα ακολουθήσουν οι αρμόζουσες νομικές συνέπειες».

Η Γερμανία προσφέρει στους πολίτες της τουλάχιστον ένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ την εβδομάδα, ενώ αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια διαθέτουν στους πολίτες ένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ την ημέρα. Το κράτος πληρώνει 18 ευρώ ανά τεστ. Ως αποτέλεσμα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα λειτουργούν μαζικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Μερικά διαγνωστικά κέντρα χρεώνουν για περισσότερα διαγνωστικά τεστ από αυτά που κάνουν στην πραγματικότητα, όπως ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα η ημερήσια εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» και το ARD.

Η ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ δήλωσε ότι οι αναφορές για απάτη προκαλούν μεγαλύτερη απώλεια εμπιστοσύνης. «Χρειαζόμαστε γενικά πάλι μία πολύ καλύτερη διαχείριση για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη στην πολιτική, στη δημοκρατία», πρόσθεσε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ