ΚΟΣΜΟΣ

Doodle Google: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πανδημία και πώς θα τη νικήσουμε

Doodle Google: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πανδημία και πώς θα τη νικήσουμε
GOOGLE

Αφιερωμένο στην πανδημία, η οποία έχει αναστατώσει τη ζωή όλου του πλανήτη τον τελευταίο σχεδόν ενάμιση χρόνο είναι το σημερινό Doodle της Google.

To Google παραθέτει όλα τα όπλα που έχουμε απέναντι στον αόρατο εχθρό: αποστάσεις, μάσκες και, κυρίως, το εμβόλιο, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σώζει ζωές και είναι ο μόνος τρόπος για την εξάλειψη της πανδημίας.

Επιπλέον, παραθέτει όλες τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της ασθένειας ενώ προσφέρει πληροφορίες για την πορεία εμβολιασμού κάθε χώρας.

Κλικάρωντας στην εικόνα του Google Doodle, ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες για το που γίνονται εμβολιασμοί κοντά του, αλλά και οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας, το σωστό πλύσιμο χεριών και την τήρηση αποστάσεων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ