ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Βρετανία: Επιφυλάξεις Τζόνσον για το «άνοιγμα» στις 21 Ιουνίου

Κορωνοϊός – Βρετανία: Επιφυλάξεις Τζόνσον για το «άνοιγμα» στις 21 Ιουνίου
Glyn Kirk/Pool via AP

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων κορωνοϊού στις 21 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας δεν συνηγορούν στην αναβολή άρσης των μέτρων περιορισμού.

Για τον Βρετανό πρωθυπουργό, δεν είναι σαφές πόσο προστατευμένος θα είναι ο πληθυσμός απέναντι σε μια νέα έξαρση.

«Δεν μπορώ να δω τίποτα στα στοιχεία αυτή τη στιγμή που να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο βήμα 4, ή το άνοιγμα στις 21 Ιουνίου, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Αυτό που χρειάζεται να υπολογίσουμε είναι σε ποιο βαθμό το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει προστατεύσει αρκετούς από εμάς, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς έναντι μιας νέας έξαρσης, και σε αυτό φοβάμαι πως τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι ασαφή».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από το 75% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από την έναρξης της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, το ποσοστό των θανάτων λόγω κορωνοϊού είναι το μικρότερο που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ