ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πέντε συλλήψεις μετά τον ομαδικό βιασμό 14χρονης - Τρεις ανήλικοι και δύο 18χρονοι

Βέλγιο: Πέντε συλλήψεις μετά τον ομαδικό βιασμό 14χρονης - Τρεις ανήλικοι και δύο 18χρονοι
CNNi

Πέντε άτομα συνελήφθησαν  -τρεις εκ των οποίων ανήλικοι- στη βελγική πόλη της Γάνδης στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η αστυνομία για τον ομαδικό βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας.

Λίγες ημέρες μετά τον βιασμό, στις 14 Μαΐου, το κορίτσι αφαίρεσε η ίδια τη ζωή της.

Ο βιασμός έγινε στο νεκροταφείο Westerbegraafplaats, όπου η 14χρονη είχε κανονίσει να συναντήσει έναν φίλο της. Τέσσερις ακόμη την ακολούθησαν και κατά τη διάρκεια του βιασμού τραβούσαν φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευσαν στα κοινωνικά μέσα.

Μέσω αυτών των φωτογραφιών, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν κατόπιν δικαστικής απόφασης σε κέντρο κράτησης ανηλίκων και οι δύο ενήλικες (και οι δύο 18 ετών) συνελήφθησαν και θα κρατηθούν για τουλάχιστον έναν μήνα.

Οι δύο ενήλικες που κατηγορούνται για «βιασμό, άσεμνη επίθεση, λήψη και κοινή χρήση φωτογραφιών που ενδέχεται να συνιστούν επίθεση κατά της ακεραιότητας ενός ατόμου» δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία.

Τον αποτροπιασμό του για τη φρικτή σεξουαλική επίθεση που οδήγησε την 14χρονη στην αυτοκτονία εξέφρασε μέσω Twitter ο υπουργός δικαιοσύνης της χώρας Vincent van Quickenborne:

«Φρικτό. Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους. Οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί και η έρευνα συνεχίζεται», έγραψε, ενώ απεύθυνε έκκληση στα θύματα σεξουαλικής βίας να καταγγέλλουν το έγκλημα και να ζητούν βοήθεια.

Five arrested after 14-year-old girl gang raped in Belgium, by Amy Cassidy, Lorraine Poupon, Duarte Mendonca, Claudia Rebaza, Mick Krever and Rosanne Roobeek, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ