ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον Ομπάμα προανήγγειλε ο Ερντογάν

Συνάντηση με τον Ομπάμα προανήγγειλε ο Ερντογάν
REUTERS / HANDOUT

Συνάντηση και συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον όπου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια, σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε.

Η διάρκεια και η ατζέντα της συνάντησης εξαρτώνται από τα γεγονότα, δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από το ταξίδι του για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ερντογάν έκανε επίσης γνωστό ότι θα έχει συναντήσεις και με άλλους ηγέτες.

Κατά την ίδια συνέντευξη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, εξάλλου, ότι επιθυμεί οι αμερικανικές αρχές να πάρουν μέτρα κατά ενός δικτύου σχολείων που διευθύνει το κίνημα που συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον Τούρκο ιεροκήρυκα που ζει στην Πενσιλβάνια και πιστεύεται ότι άνθρωποι που είναι προσκείμενοι σε αυτόν στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα κίνησαν την έρευνα για διαφθορά εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η σύλληψη στη Φλόριντα ενός Τουρκο-ιρανού εμπόρου χρυσού, ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο της έρευνας για το σκάνδαλο αυτό, δεν αφορά την Τουρκία, κατέληξε ο Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ