ΚΟΣΜΟΣ

Ροτ: Η Γερμανία πρέπει να δεχθεί 28.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Ροτ: Η Γερμανία πρέπει να δεχθεί 28.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα
Adam Berry/Getty Images/Ideal Images

Αυστηρό μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση να δεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα έστειλε η Κλαούντια Ροτ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων και αντιπρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου σε συνέντευξή της στον δημοσιογραφικό όμιλο "RedaktionsNetzwerk Deutschland" του Ανόβερου, «η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί 28.000 πρόσφυγες κατ΄ευθείαν από την Ελλλάδα, κάτι το οποίο αντιστοιχεί στο γερμανικό μερίδιο της πανευρωπαϊκής κατανομής των 160.000 προσφύγων».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ροτ επέκρινε δριμύτατα τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας:

«Η Ευρώπη έχασε με αυτήν τη συμφωνία την ψυχή της και ξεπούλησε τις αξίες της», υποστηρίζοντας μεν την συμφωνηθείσα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία, διότι η χώρα αυτή έχει δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από όλες μαζί τις χώρες της Ε.Ε., επικρίνοντας όμως την Ευρώπη διότι «η ανταλλαγή Συρίων προσφύγων είναι ένα παράλογο σχέδιο, μια απίστευτα βρώμικη εμπορία ανθρώπων».

Επιπλέον, η Ροτ τόνισε ότι «η Ευρώπη υποχρεώθηκε σε έναν όρκο σιωπής απέναντι στην Τουρκία. Καμιά κριτική δεν γίνεται πλέον για τις εσωτερικές συνθήκες οι οποίες καταλήγουν στο αυταρχικό καθεστώς Ερντογαν και έτσι η Ε.Ε. γίνεται συνυπεύθυνη στο γκρέμισμα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Τουρκία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ