ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Αστυνομικός ομολόγησε την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρα Έβεραρντ

Λονδίνο: Αστυνομικός ομολόγησε την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρα Έβεραρντ
AP/Frank Augstein

Ο αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, που είχε συλληφθεί, παραδέχθηκε την ενοχή του για την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρα Έβεραρντ, της 33χρονης γυναίκας που εξαφανίστηκε ενώ περπατούσε στο νότιο Λονδίνο τον περασμένο Μάρτιο.

Πρόκειται για τον Γουέιν Κουζένς, 48 ​​ετών, ο οποίος παραδέχθηκε την ένοχή του στο κεντρικό ποινικό δικαστήριο του Old Bailey - στο Λονδίνο την Τρίτη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNNi ένας υπάλληλος του δικαστηρίου.

Ο Κουζένς «αποδέχεται την ευθύνη» για τη δολοφονία της Έβεραρντ, ενώ ο κατηγορούμενος πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 9 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σάρα Έβεραρντ εξαφανίστηκε στις 3 Μαρτίου περπατώντας στο Clapham, στο νότιο Λονδίνο, κινητοποιώντας τις έρευνες των αρχών στην περιοχή. Το πτώμα της βρέθηκε τελικά πάνω από 100 χιλιόμετρα από το σημείο που την είδαν για τελευταία φορά.

Ο Κουζένς, αστυνομικός ο οποίος εκείνη την ώρα είχε καθήκοντα περιπολίας διπλωματικών εγκαταστάσεων, συνελήφθη στο Κεντ της Αγγλίας και κατηγορήθηκε για απαγωγή και δολοφονία της Έβεραρντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξαφάνιση της Έβεραρντ ώθησε χιλιάδες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες εκφοβισμού ή παρενόχλησης ενώ περπατούσαν μόνες τη νύχτα.

Πολλοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τις συνήθεις προφυλάξεις που λαμβάνουν για να προσπαθήσουν να παραμείνουν ασφαλείς όταν περπατούν μόνες τους - όπως το να κρατούν τα κλειδιά μεταξύ των αρθρώσεων τους, να προσποιούνται ότι μιλούν σε κάποιον στο τηλέφωνο ή δεν φορούν ακουστικά τη νύχτα ενώ εξέφρασαν τον θυμό τους και την απογοήτευσή τους.

London police officer pleads guilty to kidnap and rape of Sarah Everard, By Stephanie Halasz and Zamira Rahim, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ