ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν... αδυνάτισε και πυροδότησε φήμες για την υγεία του

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν... αδυνάτισε και πυροδότησε φήμες για την υγεία του
AP Photo/Ahn Young-joon

Αυξάνονται οι εικασίες για την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς φαίνεται πως έχει χάσει βάρος, σύμφωνα με νέες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει από το απομονωμένο κράτος.

Η Daily NK μια ηλεκτρονική εκδοτική με έδρα τη Νότια Κορέα που επικεντρώνεται στον βορρά, σύγκρινε φωτογραφίες του Κιμ της περασμένης εβδομάδας με παλαιότερες, στις οποίες φαίνεται πως έχει σφίξει το λουράκι του αγαπημένου του ρολογιού αξίας 12.000 δολαρίων.

Ο Κιμ, η φήμη του οποίου έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον από όταν ανέλαβε τα ηνία, φαίνεται πιο αδύνατος με τα σενάρια να το αποδίδουν σε λόγους υγείας.

xeri-kim-.jpg
KCTV, edited by NK News

Ο ίδιος είναι μεγάλος οπαδούς του τσιγάρου αλλά και του φαγητού. Ο 37χρονος -όπως λέγεται- ηγέτης, που πολλοί πιστεύουν ότι είναι μεγαλύτερος, φέρεται να ζύγιζε 140 κιλά, παίρνοντας 6-7 ετησίως από όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας του το 2011, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Τα σενάρια για την απώλεια του βάρους του είναι δύο: είτε αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του είτε αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Πάντως η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι καλή. Ελλείψεις τροφίμων, οικονομική κρίση που προήλθε από την δραματική μείωση του εμπορίου με την Κίνα λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, φυσικές καταστροφές και διεθνείς κυρώσεις έχουν αποδυναμώσει τη Βόρεια Κορέα. Την ίδια ώρα, ενώ ο πλανήτης παλεύει με την πανδημία, η χώρα επιμένει πως δεν έχει κρούσματα.

Η υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν απασχολεί συχνά τα ΜΜΕ. Το 2014 μετά από απουσία λίγων εβδομάδων, εμφανίστηκε με μπαστούνι. Το πρακτορείο κατασκοπείας της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκε ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει μια κύστη από τον αστράγαλο του.

Η απουσία τριών εβδομάδων πέρυσι την άνοιξη επανέφερε φήμες ότι είχε αρρωστήσει σοβαρά μετά από εγχείρηση καρδιάς, με αναφορές να κάνουν μάλιστα λόγο για… θάνατο.

Η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πρόβλημα υγείας, ενώ ο πλανήτης έκανε σενάρια για το ποιος θα είναι ανάδοχός του.

Πάντως οι φήμες περί προβλημάτων υγείας πυροδοτούνται αρκετά συχνά καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει μεγάλες αποχές από δημόσιες εμφανίσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ