ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπειρατεία Egypt Air: Σώοι οι δύο μητροπολίτες - Τι λένε οι πρεσβείες σε Κάιρο και Λευκωσία

Αεροπειρατεία Egypt Air: Σώοι οι δύο μητροπολίτες - Τι λένε οι πρεσβείες σε Κάιρο και Λευκωσία
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Λευκωσία κ. Μαρία Καπαγιάννη μιλούν στο CNN Greece, για την αεροπειρατεία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016, στο αεροσκάφος των Aιγυπτιακών Αερογραμμών, στο οποίο επιβάτες ήταν ο μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας κ. Δαμασκηνός και ο Επίσκοπος Νιτρίας Νικόδημος.

Όπως εξηγεί ο κ. Λάζαρης από τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχαν πληροφορίες για την αεροπειρατεία αλλά η εικόνα ξεκαθάρισε στις 9.00 το πρωί. Επισημαίνει ότι η Ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε επικοινωνία μαζί τους και αναμένεται να επιστρέψουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Η κ. Καπαγιάννη από την πλευρά της επισημαίνει ότι η Ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία και ο πρέσβης κ. Ηλίας Φωτόπουλος έδρασαν ταχύτατα και βρέθηκαν κοντά στα μέλη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Αυτή τη στιγμή και οι δύο βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μαζί με τον πρέσβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες με τον μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνό και τον επίσκοπο Νιτρίας Νικόδημο επικοινώνησε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο οποίος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και με τις δύο πρεσβείες.

Σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, στις 27 Μαρτίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χειροτόνησε τον επίσκοπο Νιτρίας κ.Νικοδήμο, στον Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας. Στην τελετή ήταν παρών και ο μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός.

95c2a49c 2459 44cf 8ab8 a2ab43d0f943

Στιγμιότυπο από τη χειροτονία του επισκόπου Νιτρίας. Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ