ΚΟΣΜΟΣ

To μυστήριο της Πρετόρια: Νοτιοαφρικανή ισχυρίζεται ότι γέννησε δεκάδυμα

To μυστήριο της Πρετόρια: Νοτιοαφρικανή ισχυρίζεται ότι γέννησε δεκάδυμα
AP Photo/Denis Farrell

Το παγκόσμιο ρεκόρ πολλαπλής κύησης φαίνεται πως κατέρριψε μία γυναίκα από τη Νότια Αφρική καθώς, σύμφωνα με αναφορές, γέννησε ούτε ένα ούτε δύο αλλά... δέκα μωρά.

Ο σύζυγος της Gosiame Thamara Sithole δηλώνει εκστασιασμένος με τα δεκάδυμα καθώς οι υπέρηχοι είχαν εντοπίσει «μόλις» οκτώ έμβρυα.

«Είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια. Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος. Δεν μπορώ να πω πολλά», δήλωσε ο σύζυγος Teboho Tsotetsi μιλώντας στην Pretoria News, λίγο μετά τη γέννα.

Ένας Νοτιοαφρικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις γεννήσεις στο BBC, ένας άλλος δήλωσε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχουν δει τα νεογέννητα.

Συγγενής της οικογένειας, δήλωσε επίσης ότι η Sithole έκανε δέκα παιδιά, πέντε με φυσιολογικό τοκετό και πέντε με καισαρική.

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωση αυτή προκειμένου να αποδώσουν στη Νοτιοαφρικανή τον τίτλο της γυναίκας με τον πλέον πολύδυμο τοκετό στην ιστορία.

Προς το παρόν, τον τίτλο αυτό κατέχει από το 2009 μία γυναίκα η οποία γέννησε οκτώ παιδιά που επέζησαν με μία μόνη κύηση.

Τον περασμένο μήνα, η 25χρονη Halima Cisse από το Μάλι έφερε στον κόσμο εννέα μωρά, τα οποία σύμφωνα με το BBC αναπτύσσονται καλά σε μια κλινική στο Μαρόκο.

AFRICAN NEWS AGENCY (ANA)

Οι περισσότερες πολύδυμες κυήσεις που αφορούν σε περισσότερα από τρία μωρά είναι εξαιρετικά σπάνιες και συχνά αποτέλεσμα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ωστόσο στην περίπτωση αυτή το ζευγάρι λέει ότι η σύλληψη έγινε με φυσικό τρόπο.

Η 37χρονη Sithole έχει ακόμη ένα σετ δίδυμων παιδιών, που τώρα είναι έξι ετών.

Τα 10δυμα γεννήθηκαν στην 29η εβδομάδα κύησης.

Παρά τους πόνους στα πόδια, η κύηση δεν ήταν ιδιαίτερα επώδυνη και η πολύτεκνη μητέρα «τα πήγαινε καλά».

Ευγνώμων για την ευτυχή έκβαση δηλώνει και ο πατέρας, ο οποίος, όπως λέει, νιώθει «ένας από τους εκλεκτούς του Θεού. Είναι ένα θαύμα που εκτιμώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ