ΚΟΣΜΟΣ

Κάρι Τζόνσον: Το ντεμπούτο της νέας πρώτης κυρίας της Βρετανίας στους G7 και η διπλωματία της πάνας

Κάρι Τζόνσον: Το ντεμπούτο της νέας πρώτης κυρίας της Βρετανίας στους G7 και η διπλωματία της πάνας
AP Photo

Τα πρώτα της βήματα στην παγκόσμια σκακιέρα κάνει η νεόνυμφη Κάρι Τζόνσον, σύζυγος πλέον του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, υποδεχόμενη τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν κατά την άφιξή τους στην Κορνουάλη για τις εργασίες των G7.

 

Το ντεμπούτο της ως «πρώτη κυρία» της Βρετανίας έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τον γάμο της με τον Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιό ενός έτους, με πολύ στενό κύκλο καλεσμένων και με το μυστικό να διατηρείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σήμερα, η 33χρονη θα έχει ακόμη πιο κεντρικό ρόλο καθώς με τον σύζυγό της θα υποδεχθούν τους υπόλοιπους ηγέτες των επτά οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη –του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας- με τις συνοδούς τους για την σύνοδο των G7 που θα διεξαχθεί στο Carbis Bay Hotel.

Την Πέμπτη, τα ζεύγη Μπάιντεν – Τζόνσον είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με φόντο τη θάλασσα μπροστά από το Carbis Bay πριν οι δύο πρώτες κυρίες απολαύσουν μαζί το τσάι τους και οι δύο ηγέτες ηγηθούν μιας διμερούς συνάντησης.

Μάλιστα, οι δύο τους ήταν χαλαρές και φωτογραφήθηκαν ξυπόλητες στην αμμουδιά, ενώ έβαλαν και τα πόδια τους στο νερό, με τον Τζόνσον τζούνιορ με την πάνα του και τα ξανθά μπουκλάκια του να κλέβει ωστόσο την παράσταση.

Η Κάρι Τζόνσον, πρώην Σίμοντς, δεν θα είναι η μόνη σύζυγος που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην G7 κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής.

Η Τζιλ Μπάιντεν παρευρίσκεται επίσης για πρώτη φορά, όπως και η Μαρίκο Σούγκα, σύζυγος του νέου πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Γιοσιχάιντ Σούγκα, και η Μαρία Σερενέλλα Καππέλο, σύζυγος του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Η Μπριζίτ Μακρόν, αντίθετα, σύζυγος του Γάλλου Προέδρου Μανουέλ Μακρόν, έχει ήδη παρευρεθεί σε αρκετές συνόδους κορυφής των G7 ενώ το 2019 συνέδραμε στην φιλοξενία των ηγετών κατά την τελευταία πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησή τους στο Μπιαρίτζ.

Αν και ήταν τότε σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον, η Κάρι Τζόνσον δεν είχε παρευρεθεί. Η περσινή σύνοδος των G7 του περασμένου έτους, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στις ΗΠΑ από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Ήπια ισχύς

Το ντεμπούτο της κυρίας Τζόνσον στην Κορνουάλλη, λίγες μόνο ημέρες μετά τον γάμο, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ.

Αν και η Telegraph επικεντρώθηκε περισσότερο στην ευκαιρία που της δίνεται να ασκήσει μια «διπλωματία ήπιας ισχύος», η Guardian επισήμανε ότι το πολιτικό της παρελθόν καθώς υπήρξε διευθύντρια επικοινωνιών του Συντηρητικού Κόμματος.

Επίσης επισημαίνει το ενδιαφέρον της για την γκαρνταρόμπα των G7, με δεδομένη την προτίμησή της στο να νοικιάζει ρούχα παρά να τα αγοράζει.

Σε σύντομη δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε πως είναι απίθανο να διαφωνήσει κανείς με τον Μπάιντεν, ο οποίος από την πλευρά του είχε διάθεση για χιούμορ.

«Και οι δυο παντρευτήκαμε γυναίκες από ανώτερη κοινωνική τάξη και πάνω από τις δυνατότητές μας», είπε χαμογελώντας, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να απαντά: «Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό με τον Πρόεδρο. Βασικά, δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι στο οποίο θα διαφωνήσουμε. Το θεωρώ απίθανο».

Γάμος εν κρυπτώ

Η Κάρι και ο Μπόρις Τζόνσον παντρεύτηκαν σε μια «μικρή τελετή» στις 29 Μαΐου στον Καθεδρικό Ναό του Γουέστμινστερ και θα γιορτάσουν ξανά με την οικογένεια και τους φίλους τους το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Downing Street.

Στις 29 Απριλίου 2020, η Σίμονς είχε φέρει στη ζωή το πρώτο παιδί του ζευγαριού, τον Wilfred. Τον ίδιο μήνα ο Πρωθυπουργός νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό.

Αργότερα το 2020, έκανε την πρώτη κοινή τηλεοπτική εμφάνισή του με την νυν κυρία Τζόνσον για να ευχαριστήσει τους εργαζομένους του NHS για τη θεραπεία του στο νοσοκομείο και τη γέννηση του μωρού τους.

Ο Τζόνσον, 56 ετών, έχει τέσσερα παιδιά από τον δεύτερο γάμο του με τη Μαρίνα Γουίλερ. Οι δύο τους ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους μετά από 25 χρόνια γάμου τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε η σχέση του Τζόνσον με την Σίμονς.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπήρξε επίσης παντρεμένος με την Allegra Mostyn-Owen για έξι χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ