Στόλτενμπεργκ: Καμία ήπειρος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τις απειλές και τις προκλήσεις
Ανανεώθηκε:
Για τις απειλές αλλά και και τις προκλήσεις του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Σημειώνεται πως ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε στην ενημέρωση πριν από την Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου.
«Καμία χώρα και καμία ήπειρος» δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη, σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και προσέθεσε ότι «η Βόρεια Αμερική και το ΝΑΤΟ είναι μαζί».
Παράλληλα, έκανε λόγο για «μία φιλόδοξη ατζέντα στην ασφάλεια και την άμυνα» και επισήμανε ότι μεταξύ των στόχων είναι η ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας.
Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, οι Σύμμαχοι θέλουν να διατηρήσουν το τεχνολογικό πλεονέκτημα ως Δύση και ως ΝΑΤΟ, ειδικά απέναντι «στην απειλή της Ρωσίας και την πρόκληση της Κίνας».
Η ίδια πηγή τόνισε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι οι εξωτερικές συνθήκες που αλλάζουν, όπως οι σχέσεις με την Μόσχα και το Πεκίνο, αλλά και το θέμα των ασύμμετρων απειλών όπως ο κυβερνοπόλεμος και οι μεταναστευτικές ροές που δημιουργούν αστάθεια.
Οι τιμές του χρυσού ανεβαίνουν - Κέρδη για τα πολύτιμα μέταλλα
12:51
Βουλιαγμένη: Φωτιά σε ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες - Επιχειρεί η Πυροσβεστική
12:47
Δήμαρχος Ραφήνας: «Το λιμάνι δεν αντέχει να καλύψει και Κυκλάδες» - Στη συγκέντρωση και οι κάτοικοι
12:40
Κυρανάκης: Θα κινηθούμε νομικά κατά όσων απείλησαν ζωές -Τέρμα η ασυλία στο διαδίκτυο
12:39