ΚΟΣΜΟΣ

Κράτηση οκτώ ημερών αποφάσισε για τον αεροπειρατή της Λαρνακας το δικαστήριο

Κράτηση οκτώ ημερών αποφάσισε για τον αεροπειρατή της Λαρνακας το δικαστήριο
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας εμφανίστηκε σήμερα ο άνδρας που πραγματοποίησε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού Reporter Online, εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Seifel-Din Moustafa-Eman, 59 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις μεταξύ των οποίων πειρατείας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, απαγωγής προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου.

Mετά τη σύλληψη του χθες το μεσημέρι, ο αεροπειρατής οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρίθηκε από μέλη του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας.

Στη συνέχεια, ο άνδρας μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, κ. Αγγελίδη, υπάρχουν ερωτήματα που θα απαντηθούν μέσα από τη διερεύνηση, στο πλαίσιο ανάκρισης του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά και από τις έρευνες και εξετάσεις που θα ακολουθήσουν για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τις έρευνες δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά στην κατοχή του υπόπτου, ούτε και στο αεροσκάφος, ενώ τα κίνητρα του δράστη δεν φαίνεται να έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία ενώ πρόσθεσε πως η επιστολή, η οποία ήταν στην κατοχή του υπόπτου και απευθυνόταν στην πρώην σύζυγο του, που μένει στην Κύπρο, εξετάζεται από τους ανακριτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ