ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Αεροπορικές εταιρείες ζητούν να «ανοίξει» τα διεθνή ταξίδια

Κορωνοϊός - Βρετανία: Αεροπορικές εταιρείες ζητούν να «ανοίξει» τα διεθνή ταξίδια
AP Photo / Kirsty Wigglesworth, file

Έκκληση προς την βρετανική κυβέρνηση απηύθυναν αεροπορικές εταιρίες, να ανοίξει τα διεθνή ταξίδια και να επιτρέψει στους εμβολιασμένους έναντι της COVID-19 να ταξιδεύουν ελεύθερα, ενώ πλησιάζει η υψηλή θερινή περίοδος και η Ευρώπη αρχίζει και πάλι να «ανοίγει» τις δραστηριότητές της.

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair επανέλαβαν σήμερα το αίτημά τους προς τη Βρετανία να εκκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια λέγοντας ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της χώρας, που αποθαρρύνουν τα ταξίδια, θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία όσο πλησιάζουν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δύο μήνες κατά τους οποίους ο κλάδος έχει τα περισσότερα κέρδη του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω διότι πράγματι βλέπω την Ευρώπη να κινείται με ταχύτερο ρυθμό για να ‘ανοίξει’», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Σον Ντόιλ σε διαδικτυακό συνέδριο.

Οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει σε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την 1η Ιουλίου που θα επιτρέπουν στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες να αποφεύγουν τα τεστ και την καραντίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η Βρετανία θα πρέπει να επιτρέψει στους εμβολιασμένους Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την ανάγκη για καραντίνα και τεστ.

Η EasyJet ανέφερε ότι μεταφέρει αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο, συνήθως τη μεγαλύτερή της αγορά, προς την Ευρώπη καθώς από εκεί προέρχονται τώρα οι περισσότερες κρατήσεις της.

Τα αεροσκάφη που συνήθως πετούν από τη Βρετανία προς τη Μαγιόρκα, για παράδειγμα, τώρα αντ’ αυτού πετούν από το Βερολίνο προς το ισπανικό νησί, ανέφερε η easyJet.

Στις 24 Ιουνίου, η Βρετανία αναμένεται να επικαιροποιήσει τη λίστα των προορισμών για τους οποίους δεν ισχύει η υποχρέωση να τεθούν οι ταξιδιώτες σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ