ΚΟΣΜΟΣ

Γενεύη - «Το Κέικ της Ειρήνης»: Όταν ακόμη και τα γλυκά κρατούν διπλωματικές ισορροπίες

Γενεύη - «Το Κέικ της Ειρήνης»: Όταν ακόμη και τα γλυκά κρατούν διπλωματικές ισορροπίες
Twitter @ Ambassador Nicolas Bideau

Ελβετίδα αρτοποιός δημιούργησε το επονομαζόμενο «Κέικ της Ειρήνης» (Peace Cake) με την ευκαιρία της συνάντησης των Τζο Μπάιντεν και του Βλαντίμιρ Πούτιν που φιλοξένησε η Γενεύη, έχοντας εμπνευστεί από τις γαστρονομικές παραδόσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Σχεδιασμένες πάνω σε ένα γλάσο χρώματος μπλε είναι οι λέξεις «Κέικ της Ειρήνης», δίπλα σε σημαίες και σύμβολα των δύο χωρών: Μια κούκλα ματριόσκα και ένα σαμοβάρι για της Ρωσία και ένα αναψυκτικό Coca cola και ζαχαρωτά για τις ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό του, το κέικ είναι μισό με γεύση μέλι, σύμφωνα με τη ρωσική παράδοσ, και μισό red velvet, δημοφιλές γλύκισμα στις ΗΠΑ.

«Μπορείς να το αντιληφθείς ως ένα «κομμάτι κέικ» (piece of cake) ή «το Κέικ της Ειρήνης» (peace cake)» δήλωσε η Όλγκα Τζόνσον, ιδιοκτήτρια του Christie's Bakery στη Γενεύη.

«Ο σκοπός δεν ήταν να πουλήσουμε το κέικ, το σχέδιο ήταν απλά να έχουμε κάτι σαν ενθύμιο, όμως είχε φανταστικό αντίκτυπο και πολλοί άνθρωποι το παραγγέλνουν και το ζητούν» σημείωσε, προσθέτοντας πως το κέικ εξαντλήθηκε ήδη από χθες, Τρίτη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φτιάξει κι άλλο.

Η Τζόνσον, της οποίας οι γονείς είναι Ρώσοι και ο σύζυγός της Αμερικανός, είπε πως ελπίζει ότι το κέικ θα κάνει τον κόσμο να χαμογελάει και να νιώθει χαλαρός.

«Όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι μια ειρηνική σύνοδος και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και θετικό, ελπίζουμε γι' αυτό, νομίζω ότι η Γενεύη και όλος ο κόσμος το θέλουν» είχε αναφέρει η ίδια πριν τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ