ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: 105 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Γερμανία: 105 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε  24 ώρες
AP Photo/Michael Sohn

Ακόμη 105 ασθενείς με κορωνοϊό προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα των θανάτων στη Γερμανία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 90.179.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.330 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.718.955 σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Στο μεταξύ αντίθετοι στο ενδεχόμενο κατάργησης της προστατευτικής μάσκας ιδιαίτερα στους εσωτερικούς χώρους, είναι οι Γερμανοί επιστήμονες, λέγοντας ότι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος επανεμφάνισης της πανδημίας.

«Εάν, μετά τη διακοπή των υποχρεωτικών διαγνωστικών τεστ, καταργήσουμε πλέον σε πολλές περιπτώσεις και την μάσκα, ουσιαστικά θα ζούμε όπως και πριν από την πανδημία.Ο ιός όμως είναι ακόμα παρών και είναι πολύ πιο μολυσματικός λόγω των μεταλλάξεων. Γιατί λοιπόν να μην επιστρέψει η πανδημία;», δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Φυσικής Έμπερχαρντ Μπόντενσατς, διευθυντής του Ινστιτούτου Δυναμικής και Αυτο-Οργάνωσης του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ του Γκέτινγκεν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Με την κατάργηση των υποχρεωτικών διαγνωστικών τεστ αυξάνεται ο κίνδυνος συνάντησης ενός ατόμου με κάποιον εξαιρετικά μεταδοτικό ασυμπτωματικό φορέα του ιού σε εσωτερικό χώρο, όπως επίσης και ο κίνδυνος της έκθεσης σε υψηλότερες συγκεντρώσεις ιών σε εσωτερικούς χώρους, αφού πολλά μολυσμένα άτομα δεν θα εντοπίζονται πλέον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ