ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα σε ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών και τραπεζών

Προβλήματα σε ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών και τραπεζών
AP Photo/ Michael Ainsworth

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ιστότοποι των μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines και Delta Air Lines καθώς και τραπεζών της Αυστραλίας.

Περισσότερες από χίλιες αναφορές από χρήστες επισήμαναν προβλήματα στην Southwest Airlines, με περισσότερες από 400 αναφορές χρηστών να δηλώνουν το ίδιο για την Delta Air Lines, σύμφωνα με τον Downdetector.

Για τις άλλες δύο αεροπορικές εταιρείες οι αναφορές χρηστών που επισήμαναν προβλήματα ανέρχονταν σε περίπου 300.

Η Southwest ακύρωσε σχεδόν 300 πτήσεις της χθες Τετάρτη και καθυστέρησε περισσότερες από 500, μια μέρα αφότου αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι κύριες τράπεζες της Αυστραλίας γνωστοποίησαν επίσης βλάβες που επηρεάζουν τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο, τις εφαρμογές τους και τους ιστοτόπους τους, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν το ταχύτερο δυνατό τα αίτιά τους.

«Κατανοούμε ότι κάποιοι από τους πελάτες μας αντιμετωπίζουν αυτήν την ώρα προβλήματα στην πρόσβαση στις υπηρεσίες μας», ανακοίνωσε στο AFP η μεγαλύτερη αυστραλιανή τράπεζα της χώρας, η Commonwealth Bank.

«Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει πολλούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων τραπεζών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, εκτός της Commonwealth Bank και οι τράπεζες Westpac και ANZ αντιμετωπίζουν προβλήματα και προσπαθούν να βρουν τα αίτιά τους.

Παράλληλα η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Virgin Australia ανακοίνωσε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αντιμετωπίζει αυτήν την ώρα διακοπή στο σύστημά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ