ΚΟΣΜΟΣ

EURO 2020: Οι καλύτεροι νέοι παίκτες σε κάθε Εθνική Ομάδα!

EURO 2020: Οι καλύτεροι νέοι παίκτες σε κάθε Εθνική Ομάδα!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχει καθηλώσει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Φυσικά, ενδιαφέρει πολύ και στους παίκτες του στοιχήματος. Κάθε μέρα, τα προγνωστικά Euro αποτελούν σημείο συζήτησης. Μια τόσο μεγάλη διοργάνωση λοιπόν, είναι η ευκαιρία για κάθε παίκτη να αναδειχθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι παίκτες ηλικίας 23 ετών και κάτω σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ποιος θα καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομά του αυτό το καλοκαίρι; Ας τους γνωρίσουμε!

Κριστόφ Μπαουμγκάρντνερ, Αυστρία

Ο 21χρονος Αυστριακός βρίσκεται στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θεωρείται… ειδικός στη δημιουργία του παιχνιδιού. Έχει σκοράρει έξι γκολ από τη μεσαία γραμμή, ενώ έδωσε και τρεις ασίστ για τη Χοφενχάιμ στο πρωτάθλημα. Έχει παρομοιαστεί με τον Μάικλ Μπάλακ, βγαίνει συχνά μπροστά, ενώ τα πέντε από τα έξι φετινά του γκολ ήρθαν μέσα από την περιοχή.

Ζερεμί Ντοκού, Βέλγιο

Ο 19χρονος Βέλγος επιθετικός είναι ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εντάχθηκε στη Ρεν από την Άντερλεχτ και κατάφερε να εξασφαλίσει φανέλα βασικού, ενώ στο πρωτάθλημα Γαλλίας είναι ο 2ος παίκτης σε ντρίμπλες, με τον Νεϊμάρ να βρίσκεται στην 1η θέση. Μάλιστα παρά το νεαρό της ηλικίας του, τον Μάρτιο αναδείχθηκε man-of-the-match στην αναμέτρηση κόντρα στη Λευκορωσία και δείχνει πως είναι έτοιμος να θριαμβεύσει στο Euro.

Γιόσιπ Μπρέκαλο, Κροατία

Ο 22χρονος παίκτης της Βόλφσμπουργκ βοήθησε φέτος σημαντικά την ομάδα του να κατακτήσει την 4η θέση στην Μπουντεσλίγκα και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σημείωσε επτά γκολ, ενώ πέτυχε τα τρία εξ αυτών εκτός περιοχής. Σίγουρα αποτελεί μια καλή λύση για τον τεχνικό της Εθνικής Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς αλλά και μια καλή επιλογή για τα παιχνίδια της Κροατίας κόντρα σε κλειστές άμυνες, όπου μπορεί να απειλήσει με σουτ από μακριά.

Άνταμ Χλόζεκ, Τσεχία

Δύσκολα θα μπορέσει να εξασφαλίσει φανέλα βασικού στο φετινό Euro, σίγουρα όμως ο 18χρονος Άνταμ Χλόζεκ έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στο πρωτάθλημα Τσεχίας, όπου σκόραρε 15 γκολ σε 19 εμφανίσεις με τη Σπάρτα Πράγας, ενώ σημείωσε τα δέκα απ’ αυτά στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Με ύψος 1,88m έχει τη φυσική παρουσία για να προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα.

Μίκελ Ντάλσγκααρντ, Δανία

Η σεζόν 2020/21 θα μείνει καλά χαραγμένη στο μυαλό του Μίκελ Ντάλσγκααρντ, που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο το ντεμπούτο του με την Εθνική Δανίας, ενώ ακολούθησε τον Μάρτιο το παιχνίδι κόντρα στη Μολδαβία, όπου σημείωσε δυο γκολ και μοίρασε δυο ασίστ. Ο 20χρονος φορ που αγωνίζεται στη Σαμπντόρια, πραγματοποίησε 35 εμφανίσεις και σημείωσε δυο γκολ.

Τζουντ Μπέλιγχαμ, Αγγλία

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι μόλις 17χρονών. Ο Άγγλος μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπέρμιγχαμ, ενώ το καλοκαίρι του 2020 αποκτήθηκε από την Ντόρτμουντ. Στην Μπουντεσλίγκα πραγματοποίησε 29 εμφανίσεις και σημείωσε ένα γκολ με τη φανέλα των Βεστφαλών και έγινε έτσι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Κέρδισε επάξια μια θέση στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως αξίζει θέση και στο αρχικό σχήμα των “τριών λιονταριών”. Μάλιστα αγωνίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Κροατία, καθώς πέρασε ως αλλαγή στο 82’ και έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται σε Euro!

Ζιλ Κουντέ, Γαλλία

Ο 22χρονος κεντρικός μπακ της Σεβίλλης κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντιντιέ Ντεσάμπ και μια θέση στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Euro2020. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική στις 2 Ιουνίου του 2021 σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ουαλία και ελπίζει πως θα καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κάτι που είναι δύσκολο μιας και η Γαλλία είναι καλά εφοδιασμένη με τους έμπειρους Βαράν και Κιμπεμπέ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπορντό, ενώ από το 2019 αγωνίζεται στη Σεβίλλη, έχοντας συνολικά 63 συμμετοχές και 3 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Μάρκους Φορς, Φινλανδία

Ο 21χρονος Φινλανδός αγωνίστηκε φέτος αρκετές φορές ως αλλαγή για την ομάδα της Μπρέντφορντ, ενώ από τα οκτώ γκολ που σημείωσε τη φετινή σεζόν, τα πέντε ήταν μετά από αλλαγή. Βοήθησε μάλιστα σημαντικά την Μπρέντφορντ να εξασφαλίσει την άνοδο, παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει εμπειρία και αποτελεί μια καλή λύση για την Εθνική Φινλανδίας, με τον Τέεμου Πούκι να είναι φυσικά ο μεγάλος σταρ της ομάδας και βασικός φορ.

Τζαμάλ Μουσιάλα, Γερμανία

Μπορεί η Αγγλία να διαθέτει ρόστερ γεμάτο ταλέντο, σίγουρα όμως η απόφαση του Τζαμάλ Μουσιάλα να αγωνιστεί με τα χρώματα της Γερμανίας, αποτελεί χτύπημα και μεγάλη απώλεια. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε στις 24 Φεβρουαρίου την απόφαση του να εκπροσωπήσει τη Γερμανία και στις 19 Μαΐου ο Γιόακιμ Λεβ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Αγωνίστηκε φέτος 26 φορές με τη φανέλα της Μπάγερν και σημείωσε έξι τέρματα, ενώ είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο σε ντρίμπλες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην Μπουντεσλίγκα αυτή τη σεζόν.

Αττίλα Σζαλάι, Ουγγαρία

Ένα από τα μεγάλα ονόματα της Εθνικής Ουγγαρίας. Ο 23χρονος κεντρικός μπακ έχει περάσει από ομάδες της Αυστρίας, Ουγγαρίας και της Κύπρου, ενώ αυτή τη στιγμή ανήκει στη Φενερμπαχτσέ, με την οποία είχε τη φετινή σεζόν 18 συμμετοχές και τρία γκολ. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουγγαρίας τον Νοέμβριο του 2019 και μετράει έκτοτε 13 συμμετοχές.

Αλεσσάντρο Μπαστόνι, Ιταλία

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός έρχεται από μια εξαιρετική σεζόν και δεν θα μπορούσε να μην κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας. Ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Πάρμα, Αταλάντα και φυσικά στην Ίντερ, με την οποία αγωνίστηκε φέτος 33 φορές στο πρωτάθλημα και τη βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση της Serie A. Τον Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ιταλίας και συνολικά έχει πέντε συμμετοχές.

Ράιαν Γκράβενμπερχ, Ολλανδία

Ένας παίκτης που βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων κλαμπ, μεταξύ αυτών και της Μπαρτσελόνα. Ο 19χρονος μέσος αγωνίζεται στον Άγιαξ και είχε φέτος στο πρωτάθλημα 32 συμμετοχές και τρία γκολ. Έχει κερδίσει φανέλα βασικού στον Άγιαξ και βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση της Eredivisie. Έχει συνολικά πέντε συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική Ολλανδίας, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2021 κόντρα στην Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ελίφ Ελμάς, Βόρεια Μακεδονία

Ένας από τους παίκτες - κλειδιά της Βόρειας Μακεδονίας, ο 21χρονος Ελίφ Ελμάς θα προσπαθήσει να βοηθησει την ομάδα του να κάνει την υπέρβαση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αγωνίζεται στη Νάπολι και είχε 33 συμμετοχές και τρία γκολ στη Serie A, ενώ από το 2017 αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, έχοντας 28 συμμετοχές και επτά γκολ.

Γιακούμπ Μοντέρ, Πολωνία

Ο 22χρονος Πολωνός μέσος πρόκειται για έναν παίκτη που αποτελεί μια καλή λύση για την Πολωνία. Αποκτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από την Μπράιτον, δόθηκε ωστόσο αμέσως δανεικός στη Λεχ Πόζναν, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής στο πολωνικό πρωτάθλημα. Η έξοδος ωστόσο της Λεχ Πόζναν στο Γιουρόπα Λιγκ έβαλε σε σκέψεις την Μπράιτον, η οποία ανακάλεσε τον νεαρό. Μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, με την ευελιξία του να αποτελεί ένα επιπλέον μπόνους για τον ίδιο.

Νούνο Μέντες, Πορτογαλία

Η Πορτογαλία δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, με τον Φερνάντο Σάντος να έχει στα χέρια του ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο και ποιότητα. Το γεγονός μάλιστα ότι ο Νούνο Μέντες δεν αποτελεί βασική επιλογή για τον Σάντος, δείχνει από μόνο του την ποιότητα της Πορτογαλίας. Μόλις 18 χρονών έχει εδραιωθεί στο αρχικό σχήμα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ιγκόρ Ντιβέεφ, Ρωσία

Μόλις 21 χρονών ο Ιγκόρ Ντιβέεφ έχει 59 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ πρόκειται για έναν από τους παίκτες με τα περισσότερα κοψίματα στο πρωτάθλημα της Ρωσίας. Έχει συνολικά πέντε συμμετοχές με την Εθνική Ρωσίας, μάλιστα έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο στο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο στις 12 Ιουνίου.

Ρόμπερτ Μποζενικ, Σλοβακία

Ο 21χρονος επιθετικός πέρασε μια δύσκολη σεζόν, καθώς ένας τραυματισμός στο πόδι τον άφησε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα. Ο επιθετικός της Φέγενορντ είχε φέτος 16 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα και σίγουρα δεν ταξίδεψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση.

Πέδρι, Ισπανία

Με τον Σέρχιο Μπουσκέτς να έχει βρεθεί θετικός στον Covid-19, ο συμπαίκτης του στη Βαρκελώνη μπορεί να παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο για την Ισπανία. Αγωνίστηκε μάλιστα ως βασικός στο εναρκτήριο ματς της “Λα Ρόχα” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στη Σουηδία, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0. Παρά το νεαρό της ηλικίας του παρουσιάζει σταθερότητα, ενώ φέτος στη La Liga πραγματοποίησε 37 εμφανίσεις και σημείωσε τρία γκολ με την Μπαρτσελόνα.

Αλεξάντερ Ίσακ, Σουηδία

Με δεδομένη την απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στον Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος καλείται να βρει τα γκολ που θα βοηθήσουν την ομάδα του να προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κάτι που δεν έκανε στην πρεμιέρα της Σουηδίας κόντρα στην Ισπανία, όπου οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Αγωνίζεται στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και έρχεται από εξαιρετική σεζόν, καθώς είχε 34 συμμετοχές και 17 γκολ με τη φανέλα της.

Ρούμπεν Βάργκας, Ελβετία

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Άουγκσμπουργκ, πραγματοποίησε την περασμένη σεζόν 30 εμφανίσεις και σημείωσε έξι τέρματα στην Μπουντεσλίγκα. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Ελβετία, ενώ μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το 2019, έκτοτε έχει 11 συμμετοχές και δυο γκολ.

Ορκούν Κοκτσού, Τουρκία

Γεννημένος στην Ολλανδία, ο Ορκούν Κοκτσού εκπροσώπησε τις ομάδες νέων της χώρας, στη συνέχεια ωστόσο αποφάσισε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Τουρκίας. Από το 2018 ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στη Φέγενορντ. Με την Εθνική Τουρκίας έχει πραγματοποιήσει έξι εμφανίσεις, ενώ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία που άνοιξε την αυλαία του Euro, όπου η Τουρκία γνώρισε βαριά ήττα με 3-0.

Ιλιά Ζάμπαρνι, Ουκρανία

Μόλις 18 ετών ο Ιλία Ζάμπαρνι έχει αποκτήσει εμπειρία μέσα από τη θητεία του στην Ντιναμό Κιέβου, με την οποία κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ουκρανίας. Παράλληλα, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της Ντιναμό Κιέβου στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ με τη φανέλα της Εθνικής Ουκρανίας έχει αγωνιστεί εννέα φορές.

Μπεν Καμπάνγκο, Ουαλία

Ο 21χρονος αμυντικός αγωνίζεται από το 2018 στη Σουόνσι, ενώ την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 30 εμφανίσεις και είχε τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Τον Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουαλίας και έχει πραγματοποιήσει συνολικά τρεις συμμετοχές. Η Ουαλία στηρίζει πολλά στα μετόπισθεν και ο Μπεν Καμπάνγκο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Πέιτζ κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 7/10 τελευταία ματς στον δρόμο για τα τελικά του Euro 2020.