Κορωνοϊός - Reuters: Τέσσερα εκατομμύρια οι θάνατοι παγκοσμίως
Ανανεώθηκε:
Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια σε παγκόσμια κλίμακα οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού κατά την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, την ώρα που πολλές χώρες του κόσμου δυσκολεύονται να προμηθευτούν επαρκείς ποσότητες δόσεων εμβολίων για να ανοσοποιήσουν τους πληθυσμούς τους έναντι της COVID-19.
Τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι από κορωνοϊό μειώνονται με ταχείς ρυθμούς ανά την Ευρώπη, ωστόσο ο κίνδυνος ενός νέου κύματος της πανδημίας το φθινόπωρο παραμένει υψηλός καθώς οι κοινωνίες «ανοίγουν» και παράλληλα εξαπλώνεται η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα (ινδική), προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διά στόματος του αρμόδιου περιφερειακού διευθυντή Χανς Κλούγκε.
Οι πλούσιες χώρες της G7 στην τελευταία σύνοδό τους δεσμεύτηκαν να διανείμουν στις φτωχές χώρες περίπου ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την COVID-19, με την ελπίδα ότι θα συμβάλουν να εξαλειφθεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Η αναγγελία αυτή έγινε ες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να μη μειώσουν την επαγρύπνησή τους, τονίζοντας ότι το επίπεδο της ανοσοποίησης είναι ακόμη χαμηλό για να επιτρέψει να αποφευχθεί νέο κύμα.
CIA: Αποδυναμωμένο αλλά ακέραιο το καθεστώς στο Ιράν - Ικανό να χτυπήσει αμερικανικούς στόχους
18:19
Εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις LNG στο Ρας Λαφάν του Κουβέιτ μετά τις απειλές Ιράν
18:10
Τι δείχνουν οι νέες καταθέσεις μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη Βαλυράκη
18:05
Ελβετία: Ένας νεκρός από πτώση καμπίνας τελεφερίκ σε χιονοδρομικό κέντρο
17:59