ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 80 φοιτητές από Πανεπιστήμιο-Νεκρός αστυνομικός

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 80 φοιτητές από Πανεπιστήμιο-Νεκρός αστυνομικός
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Sunday Alamba

Επιδρομή σε δημόσιο πανεπιστήμιο της Νιγηρίας έκαναν ένοπλοι και απήγαγαν τουλάχιστον 80 φοιτητές, στην πλειονότητα τους κορίτσια.

Σύμφωνα με την αστυνομία απήχθησαν και πέντε καθηγητές ενώ ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους δράστες της επίθεσης.

"Σκότωσαν έναν αστυνομικό, διέρρηξαν την πύλη και πήγαν κατευθείαν στις τάξεις των φοιτητών", δήλωσε ο Ουσμάν Αλίγιου, καθηγητής του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο έγινε η επίθεση, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους φοιτητές που απήχθησαν είναι κορίτσια.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που έχει στόχο μαθητές ή φοιτητές σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων στην βορειοδυτική και την κεντρική Νιγηρία, όπου συμμορίες εγκληματιών σπέρνουν τον τρόμο.

"Πολλές μονάδες της αστυνομίας αναζητούν τους ενόπλους που επιτέθηκαν στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Μπίρνιν Γιαούρι, στην πολιτεία Κέμπι", αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η αστυνομία.

Σε αυτήν η αστυνομία σημείωνε ότι κατά την επίθεση "σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε ένας φοιτητής", ο οποίος νοσηλεύεται, αλλά δεν διευκρίνιζε τον αριθμό των σπουδαστών και των καθηγητών που βρισκόντουσαν μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα την ώρα της επίθεσης ούτε τον αριθμό των φοιτητών που απήχθησαν.

Σύμφωνα με κατοίκους, οι ένοπλοι σκότωσαν 5 ανθρώπους, οι 4 εκ των οποίων ήταν φοιτητές. Ωστόσο ο απολογισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές.

Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απαγωγών μαθητών ή φοιτητών τους τελευταίους μήνες στο κεντρικό και το βορειοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας, όπου εδώ και μια δεκαετία ένοπλες συμμορίες τρομοκρατούν τον πληθυσμό, λεηλατώντας χωριά, κλέβοντας ζώα και προβαίνοντας σε μαζικές απαγωγές από εκπαιδευτικά ιδρύματα ζητώντας λύτρα για να απελευθερώσουν τους ομήρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ