ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Σκοτώθηκε, όταν προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ άλματος με μοτοσικλέτα

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Σκοτώθηκε, όταν προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ άλματος με μοτοσικλέτα
Screen Grab / YouTube

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πολιτεία της Ουάσινγκτον, μετά και την απώλεια του 28χρονου Άλεξ Χάρβιλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Πέμπτη, ενώ επιχειρούσε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος με μοτοσικλέτα από ράμπα.

Σύμφωνα με το CNNi, ο ιατροδικαστής της Κομητείας Γκράντ, Κρεγκ Μόρισον εξέφρασε «τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα του Άλεξ».

Ο Χάρβιλ, ο οποίος ζούσε στην περιοχή Εφράτα της Ουάσινγκτον, ήλπιζε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος με μοτοσικλέτα, που είναι τα 351 πόδια (περίπου 107 μέτρα), σε ειδικό σόου στη Λίμνη Μόουζες.

Το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του θεατής, δείχνει τη στιγμή της συντριβής της μοτοσικλέτας στο έδαφος και είναι συγκλονιστικό:Ο 28χρονος παίρνει φόρα και αναπτύσσει ταχύτητα με τη μοτοσικλέτα, ορμάει στην ράμπα και δευτερόλεπτα μετά καρφώνεται στη κορυφή του χωμάτινου λόφου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ράμπα. Ο θάνατος του 28χρονου είναι ακαριαίος.

Προσοχή: Το βίντεο που ακολουθεί, περιέχει σκληρές εικόνες

Ο Χάρβιλ είχε σκοπό να σπάσει το ρεκόρ του Αυστραλού Ρόμπι Μάντισον που είχε κατορθώσει από τις 29 Μαρτίου 2008, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.

Ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει ρεκόρ άλματος το 2013, φτάνοντας τα 297 πόδια (περίπου 95 μέτρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ