ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία αποτελεί απειλή για όλες τις χώρες

Βρετανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία αποτελεί απειλή για όλες τις χώρες
REUTERS/ EDDIE KEOGH

Η Ρωσία αποτελεί απειλή για όλες τις χώρες εξαιτίας της περιφρόνησης της για τους διεθνείς κανόνες συμπεριφοράς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, και εξέφρασε την στήριξή του στη Γεωργία, που πολέμησε το 2008 με τη Μόσχα.

Ο Χάμοντ, ο οποίος ασκεί συχνά πυκνά κριτική εναντίον της Ρωσίας, βρισκόταν στη Γεωργία όπου συναντήθηκε με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Γκεοργκι Κβιρικασβίλι.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, σε ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου, κατά πόσον η Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για χώρες στην περιοχή, όπως η Γεωργία και τα κράτη της Βαλτικής, ο Χάμοντ απάντησε:

"Η Ρωσία αγνοεί τους διεθνείς κανόνες συμπεριφοράς και παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς συστήματος. Αυτό συνιστά μια πρόκληση και μια απειλή για όλους εμάς".

Επιπλέον, πρόσθεσε πως είναι καιρός η Ρωσία να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή και να ακολουθήσει τους κανόνες, σημειώνοντας πως η Βρετανία και η Ρωσία έχουν κοινό ενδιαφέρον στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

“Πρέπει να υπάρχει τρόπος που να σέβεται τους κανόνες του διεθνούς συστήματος, αν είναι να συνεργαστούμε”, είπε ο Χάμοντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ