ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Βρετανός αποφάσισε να διακόψει τη θεραπεία του μετά από μάχη ενός έτους

Κορωνοϊός: Βρετανός αποφάσισε να διακόψει τη θεραπεία του μετά από μάχη ενός έτους
Sue Kelk

Ο Βρετανός Τζέισον Κελκ, 49 ετών, αποφάσισε να διακόψει τη μακρά θεραπεία για την αποκατάστασή του από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως εξήγησε η σύζυγός του, ο Κελκ πέρασε πάνω από ένα χρόνο στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σέιντ Τζέιμς στο Λιντς αφότου κόλλησε κορωνοϊό τον Μάρτιο του 2020.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να μοιραστώ τη θλιβερή είδηση ότι ο Τζέισον έφυγε ειρηνικά στο Σέιντ Τζέμας (σ.σ. κέντρο αποκατάστασης) στις 12:40μμ» έγραψε η Σου Κελκ.

Μάλιστα, μιλώντας στο Sky News, είπε ότι ο σύζυγός της ήταν θαρραλέος επειδή «αποφάσισε ότι δεν θέλει να ζει άλλο έτσι».

«Ήταν η αδελφή ψυχή μου. Είμαστε οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος –διαφορετικοί, αλλά ενωμένοι» είπε επίσης η ίδια.

Την Πέμπτη, η Σου Κελκ είχε γράψει ότι ο σύζυγός της, που ήταν δάσκαλος, αντιμετώπιζε ένα ακόμη ζήτημα υγείας λόγω του κορωνοϊού.

«Ήταν σημαντικό για εκείνον να φύγει με τους δικούς του όρους» είπε η 63χρονη Κελκ την εφημερίδα Yorkshire Evening Post, προσθέτοντας όμως ότι άφησε πίσω του πολλούς θλιμμένους ανθρώπους.

Τον περασμένο μήνα, η κ. Κελκ είχε πει στο Sky News πως φοβόταν ότι ο σύζυγός της είχε χάσει πια τις ελπίδες του, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε χειροτερέψει και βρισκόταν αντιμέτωπος με λιποθυμικά επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ