ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί έβγαλε ο Βρετανός τη σέλφι με τον αεροπειρατή

Γιατί έβγαλε ο Βρετανός τη σέλφι με τον αεροπειρατή

Τους λόγους για τους οποίους πόζαρε δίπλα στον αεροπειρατή της πτήσης MS181 της EgyptAir εξήγησε ο Βρετανός επιβάτης.

Σε συνέντευξή του τόνισε ότι το έκανε για για να δει από κοντά την ζώνη με τα εκρηκτικά και προσέθεσε ότι «αν αυτά ήταν τελικά αληθινά δεν θα είχε κάτι να χάσει».

Ο Ben Innes, ήταν ένας από τους τρείς επιβάτες και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που κρατήθηκαν στο αεροπλάνο μέχρι το τέλος της ομηρίας, από τον Seif Eldin Mustafa, στην πτήση της EgyptAir που έκανε το δρομολόγιο Κάιρο-Αλεξάνδρεια και τελικά προσγειώθηκε στην Λάρνακα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου και ο Innes απαθανατίστηκε από τον φακό να στέκεται χαμογελαστός πλάι στον Mustafa, που ακόμη φόραγε την ζώνη που ο ίδιος έλεγε ότι έχει εκρηκτικά, αλλά τελικά ήταν θήκες κινητών. Ο Innes είναι ελεγκτής υγείας και ασφάλειας από το Leeds της Αγγλίας και ζει στο Aberdeen της Σκωτίας. Επέστρεφε πίσω στο σπίτι του, αφού επισκεπτόταν την Αίγυπτο για επαγγελματικό ταξίδι, όταν συνέβη το γεγονός στην πτήση MS181, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sun, ο Βρετανός τόνισε: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί το έκανα. Σκέφτηκα ότι αν η βόμβα του ήταν αληθινή δεν θα είχα κάτι να χάσω, έτσι άρπαξα την ευκαιρία για να μπορέσω να ρίξω μία κοντινότερη ματιά στη ζώνη του».

«Έβαλα ένα από τα μέλη του πληρώματος να μεταφράσει για εμένα και να τον ρωτήσει αν μπορώ να βγάλω μία selfie μαζί του. Εκείνος απλά είπε ΟΚ. Πρέπει να είναι η καλύτερη φωτογραφία που έχει ποτέ τραβηχτεί». Ο Innes ήταν ανάμεσα στους τελευταίους ομήρους του Mustafa, καθώς αυτός είχε αφήσει ελεύθερους τους περισσότερους επιβάτες της πτήσης. «Μετά από περίπου μισή ώρα στη Λάρνακα ρώτησα αν μπορούσα να φωτογραφηθώ μαζί του, αφού απλώς περιμέναμε να δούμε τι θα κάνει. Σκέφτηκα γιατί όχι; Αν μας ανατινάξει τότε δεν θα αλλάξει κάτι».

Όμως ο Βρετανός, υποπτευόταν ότι τα εκρηκτικά του Mustafa ήταν ψεύτικα. «Τότε αποφάσισα να πάω να κάτσω στη θέση μου μέχρι να σχεδιάσω την επόμενή μου κίνηση». Εκείνος και οι εναπομείναντες όμηροι λίγο αργότερα αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι.

Η πράξη του Innes εξέπληξε τους ειδικούς ασφαλείας, υποστηρίχθηκε από τους συγγενείς του, ενώ οι φίλοι του δήλωσαν ότι είναι του χαρακτήρα του. «Μόνο ο Ben θα μπορούσε να βγάλει selfie»,τουίταρε η Sarah Innes, συγγενής του. Ο λογαριασμός της αργότερα διαγράφηκε.

Ο Innes έστειλε την φωτογραφία στους φίλους του στην Αγγλία κατευθείαν από το αεροπλάνο.

Ο συγκάτοικός του, Chris Tundogan δήλωσε ότι ο Innes «δεν φοβάται, ούτε ντρέπεται τίποτα... Το βρίσκω όμορφο που έχει δύναμη ψυχής, αλλά θαρρώ πως αυτός είναι ο Ben που ξέρω».

Ένας άλλος φίλος του από το πανεπιστήμιο είπε στην Telegraph ότι ήταν ένας «άγριος και ταυτόχρονα αστείος άνδρας» και ότι αυτό που έκανε ήταν «του χαρακτήρα του».

Ο Αιγύπτιος Mustafa, κρατούσε 62 όμηρους στον αέρα, στην πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο που υποτίθεται ότι θα κρατούσε 28 λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ